Overzicht: Dit zijn de nieuwe attracties op de kermissen in 2021

Ondanks de coronacrisis en de zeer moeilijke periode waarin het kermiscircuit zich bevindt, mogen we toch heel wat nieuwe attracties verwelkomen in 2021. Zo komen onder andere een nieuwe rollercoaster en het grootste fun house ter wereld naar de Nederlandse kermissen. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste nieuwigheden.

 

Nederland:

Voor Nederland wordt het een erg mooi jaar. Er zijn verschillende grote nieuwe attracties aangekondigd. Misschien wel de grootste en belangrijkste is Police Department van de exploitanten Koevoets en De Vries. Dit wordt het grootste fun house ter wereld met maar liefst vijf verdiepingen, twaalf meter hoogte en een lengte van 40 meter breed. Daarnaast zullen er tal van speciale elementen in de attractie verwerkt worden, zoals een vrijevaltoren.

 

Een andere belangrijke attractie wordt de enige nieuwe achtbaan van Nederland in 2021. Het gaat om Time Machine the Coaster van de exploitant Buwalda. Dit is een vernieuwde wilde muis achtbaan gebouwd door Reverchon. De achtbaan zal onder andere een Horseshoe element bevatten.

 

De Dance Jumper van Ruitenberg & Sipkema is een Smashing Jump van de Italiaanse fabrikant Fabbri. Deze attractie had normaal vorig jaar al in première moeten gaan, maar werd uitgesteld naar dit jaar.

 

Hetzelfde verhaal geldt voor de Base Jumper XXL van Remco Pals. Het gaat om een Base Jumper van de Italiaanse fabrikant Sartori Rides die eveneens vorig jaar in première had moeten gaan.

 

Ook een nieuwe familieattractie is op komst met Ballon Voyage van M. de Weijer, een ballonnenmolen dat het eerste exemplaar met kantelede gondels wordt op de kermissen.

 

Ook El Mundo van Thomassen en van den Donk is een geschikte attractie voor de families. Dit wordt een zweefmolen. Verder zal de bestaande Autoscooter Number 1 van de exploitant Van Dam vernieuwd en uitgerust worden met drift scooters, uniek in Nederland.

 

Met Apres Ski Party van Martin Meijer Jr komt er een tweede nieuwe fun house naar Nederland. Ook deze is uniek, want het zal het eerste fun house zijn dat een dubbele glijbaan heeft.

 

Maar ook hier houdt het niet op, want er komen ook nog twee thrill rides vanuit het buitenland naar Nederland. Het gaat daarbij om de Break Dance no1 van de Belgische exploitant Simon die nu onder de Poorter zal reizen.

 

Ook de Power Surge van de Britse exploitant Darren zal in 2021 in Nederland haar rondjes komen draaien onder Louis Vallentgoed.

 

 

Duitsland:

In Duitsland kunnen we ook enkele nieuwigheden verwachten. Zo komt er de indrukwekkende attractie Escape – Flight of Fear van de exploitant Köhrmann. Deze attractie heeft een heel eigen thema en krijgt zelfs haar eigen muziek, gecomponeerd door IMAScore.

 

Ook de Fly Over van Piontek is een nieuwe attractie voor de Duitse kermissen in 2021. Het gaat hier om een 40 meter hoge starflyer van het Slovaakse bedrijf AK Rides. De exploitant Boos zal uitpakken met een vrijevalattractie van Funtime.

 

De familie Hofmann-Jehn gaat dan weer uitpakken met een 33 meter hoog reuzenrad, gebouwd door de Nederlandse fabrikant Lamberink. Harry P.E. Bruch komt dan weer met een Afterburner die gebouwd zal worden door KMG.

 

Nog belangrijk nieuws is de comeback van de legendarische Airwolf. Deze attractie reisde vroeger rond onder de familie Eberhard, maar was ondertussen al enkele jaren in opslag. Het is de Duitse exploitant Weber die de attractie heeft opgekocht en er nieuw leven zal in brengen. Daarnaast is er nog een eigenaarswissel voor de Sound Machine, die van Welte naar Luppvan gaat. Beide exploitanten zijn Duitsers.

 

Zwitserland:

In Zwitserland zal er een nieuw reuzenrad op de kermissen verschijnen. Deze werd gebouwd door de Nederlandse fabrikant Lamberink. Het reuzenrad wordt 33 meter hoog en zal rondreizen onder Hans Peter Maier.

 

België:

In België kunnen we niet echt nieuwe attracties verwelkomen, al kunnen we wel uitkijken naar de komst van de Pirate Party en de Techno Power. Beide attracties zijn aangekocht door Anthony Peeters en hebben vorig jaar al in Frankrijk rondgereisd toen kermissen nog niet mochten plaatsvinden in België.

 

 

 

Overzicht:

België:

Nieuw:

Crazy Factory – Vermeylen

 

Belgische première:

Pirate Party – Athony Peeters

Techno Power – Athony Peeters

 

Nederland:

Nieuw:

Police Department – Koevoets en De Vries

Time Machine the Coaster – Buwalda

Dance Jumper – Ruitenberg & Sipkema

Base Jumper – Remco Pals

Ballon Voyage – M. de Weijer

Apres Ski Party – Martin Meijer Jr

El Mundo – Thomassen v/d Donk

 

Komt naar Nederland:

Break Dance no1 – de Poorter (ex Simon)

Power Surge – Louis Vallentgoed (ex Darren)

 

Vernieuwing:

Autoscooter Number 1 – Van Dam (Met nieuwe drift scooters)

 

Duitsland:

Nieuw:

Escape – Flight of Fear – Köhrmann

Fly Over – Piontek

Reuzenrad – Hofmann-Jehn

Circle of Life – Jens Schmidt

Afterburner – Harry Bruch

Freefall Extreme – Boos

Fortress Tower – Alexander Goetzke

Chaosfabriek – Meyer

Emil der Wurm – Thilo Janßen

Family Coaster – Gebrüder Boos

Family Coaster – Nicky Weber

Gold Express – Lehrmann en Schmidt

 

Complete vernieuwing:

Car Wash – Horlbeck (vroegere Spass-Mobil)

 

Gaat terug toeren:

Airwolf – Weber (ex Eberhard)

 

Eigenaarswissel:

Sound Machine – Luppvan (ex Welte)

 

Frankrijk:

Nieuw:

Jet Power – Jeremy Buttier

 

Italië:

Nieuw:

TNT-Train – Bossi

Reuzenrad – Moruzzi Group

 

Zwitserland:

Nieuw:

Reuzenrad – Hans Peter Maier

 

 

Opmerking: Indien we nog nieuwe attracties over het hoofd gezien hebben, mag u altijd een email sturen naar jonathan@themeparkfreaks.eu.