Power Surge nieuwe thrill ride voor 2021 in Nederland

De Nederlandse exploitant Louis Vallentgoed heeft een thrill ride aangekocht voor 2021. Het gaat om de Power Surge die rechtstreeks uit het Verenigd Koninkrijk komt. Tijdens de rit gaan de bezoekers verschillende keren overkop en draaien ze rond in alle mogelijke richtingen.

 

Er is onverwacht nieuws naar buiten gekomen uit Nederland. De exploitant Louis Vallentgoed heeft midden in tijden van de coronacrisis namelijk bekendgemaakt dat hij in 2021 zal uitpakken met een thrill ride. Het gaat om de Power Surge die overgekocht werd van de Britse exploitant Darren.

 

De Power Surge is van het gelijknamige type dat gebouwd wordt door de Italiaanse fabrikant Zamperla. De attractie is 16,2 meter hoog, 17,5 meter breed en 16,15 meter lang. Er kunnen 24 personen tegelijkertijd een ritje maken waardoor een theoretische capaciteit van 600 personen per uur behaald kan worden. Bezoekers moeten minstens 120 centimeter groot zijn voor een ritje te mogen maken in de attractie.

 

Tijdens de rit worden de inzittenden alle kanten opgedraaid en gaan ze meerdere keren overkop. Dit gebeurt doordat de zitjes vast hangen aan 6 grote armen die op zich weer vasthangen aan een grote stang. Zowel de stang, de armen als de zitjes draaien tijdens de rit waardoor een pittige rit gegarandeerd wordt.

 

Bron & Foto: Louis Vallentgoed