Nieuwe 80 meter hoge vrijevaltoren voor Duitse kermissen

Duitsland heeft er sinds deze zomer een nieuwe spectaculaire attractie bij. De gebroeders Boos pakten namelijk uit met Freefall Extreme, een 80 meter hoge vrijevaltoren gebouwd door de Oostenrijkse fabrikant Funtime. Het feit dat de zitjes naar voren kantelen tijdens de val maakt deze attractie extra spectaculair!

 

De gebroeders Boos uit het Duitse Maagdenburg pakken dit jaar uit met een splinternieuwe thrillride. Het gaat om een vrijevaltoren waarvan de zitjes kunnen draaien, maar ook naar voren kunnen kantelen vooraleer de gondel naar beneden valt. Het was de Oostenrijkse/Australische fabrikant Funtime die instond voor de bouw van de 80 meter hoge attractie. Per ritje kunnen er 20 personen plaatsnemen.

 

De thrillride werd gedoopt tot Freefall Extreme en ging deze zomer in de Poolse stad Szczecin in première bij Holiday Park Szczecin. Het evenement ging door van 3 juli tot en met 5 september. Daar ging ook al een andere attractie in première van de Duitse exploitanten Boos, namelijk een Big Apple achtbaan met de naam Family Coaster.

 

De Duitse première voor Freefall Extreme was tijdens het Canaletto Stadtfest in Dresden. Dit ging door van 1 tot en met 3 oktober. Daarna volgde het Dresdener Herbstvolksfest van 9 tot en met 31 oktober. In Holiday Park Szczecin stond de attractie nog opgesteld zonder achterwand, maar ondertussen heeft het Nederlandse bedrijf Studio Alex Pijl de Freefall Extreme voorzien van het nodige schilderwerk.

Bronnen: Kirmes- und Parkrevue, Studio Alex Pijl

Foto’s: Studio Alex Pijl