Gold Express is vierde nieuwe achtbaan op Duitse kermissen in 2021

De Duitse exploitanten Lehrmann en Schmidt pakken uit met een nieuwe attractie. Het gaat om een achtbaan met de naam Gold Express die van het type Big Apple is. De rollercoaster maakt op 22 november haar intrede op het kermiscircuit tijdens WinterWunderland van Hoppegarten.

 

Er is alweer een nieuwe achtbaan opgedoken op de Duitse kermissen. Deze keer zijn het de exploitanten Lehrmann en Schmidt die bij het nieuwe evenement WinterWunderland in Hoppegarten zullen uitpakken met de nieuwe attractie. Eerder dit jaar pakten ook al drie andere Duitse exploitanten uit met een nieuwe familieachtbaan.

In juni was dat Thilo Janßen die op het tijdelijke pretpark Wilhelm’s Fun Park uitpakte met Emil der Wurm. In juli was het dan weer de beurt aan de Gebrüder Boos met de Family Coaster, al kozen zij ervoor om hun debuut in de Poolse stad Szczecin te maken tijdens de opening van het tijdelijke pretpark Holiday Park Szczecin. In september was het dan weer Nicky Weber die uitpakte met de Family Coaster tijdens het tijdelijke pretpark Bliede-Park in Emden.

Wie de nieuwe Gold Express graag wil uitproberen kan daarvoor terecht bij WinterWunderland in Hoppegarten. Dit evenement wordt voor de eerste keer georganiseerd en loopt van 22 november 2021 tot en met 2 januari 2022. Er zullen onder andere 4 achtbanen aanwezig zijn naast Gold Express. WinterWunderland zal heeft eveneens de Duitse première van Time Machine The Coaster van de Nederlandse exploitant Buwalda te pakken (deze achtbaan ging afgelopen zomer reeds in première op de Nederlandse kermissen).

11 nieuwe achtbanen op 4 jaar tijd voor Duitse kermissen

Opvallend is dat de vier nieuwe achtbanen die dit jaar openden allemaal de typische Big Apple lay-out hebben. Vorig jaar kwam er ook al een nieuwe Big Apple-achtbaan naar Duitsland met de verhuis van Bugs & Bees van de Nederlandse exploitant Martin Hendriks naar de Duitse exploitant Edmund Kaiser. In 2019 opende nog Pirateninsel van Willy en Andrea Kinzler en in 2018 was het Kuhnos Farm van Antonio Weber die zijn debuut maakte. Hierdoor is het aantal Big Apple-achtbanen op de Duitse kermissen op vier jaar tijd verdubbeld van 6 naar 12 stuks.

Big Apple-achtbanen zijn niet de enige nieuwe rollercoasters die in Duitsland zijn gaan rondtrekken tijdens de afgelopen jaren. In augustus 2020 debuteerden nog twee andere achtbanen met Z Coaster van Alexander Zinnecker en Wurmi die Raupenbahn van Hüpfburgen Land Maus. In 2019 opende de laatste nieuwe grote achtbaan in Duitsland met Heidi The Coaster van Schneider. In 2018 opende eveneens nog de Karibik-Coaster van Karpinski, een spinning coaster. Hierdoor kwamen er 11 nieuwe achtbanen bij op de Duitse kermissen in 4 jaar tijd.

 

Bron en foto’s: Gold Express Die Familien Achterbahn