Break Dance No 1 verlaat België en is verhuisd naar Nederland

Er is spijtig nieuws naar buiten gekomen voor de Belgen en tegelijk zullen de Nederlanders juichen. De Break Dance No 1 die in handen was van de Belgische familie Simon is verkocht. Het is de Nederlandse exploitant De Poorter die de attractie heeft opgekocht.

 

De Break Dance No 1 werd gebouwd door de Duitse fabrikant Huss in 1990. Deze reizende Break Dance begon zijn leven in Nederland onder de bekende exploitant Ordelman. In 1993 verhuisde de attractie naar de Nederlandse exploitant Boesveld en in 1996 reisde hij verder in Nederland onder Kros.

In 2003 kwam de Break Dance voor het eerst in Belgische handen terecht onder de familie Greiff. Dat bleef zo tot het eind april 2014 waarna die naar de andere Belgische exploitant Simon verhuisde. Nu is er een eind gekomen aan het avontuur in België en zal de Break Dance No 1 opnieuw te vinden zijn in Nederland. Dit keer onder de exploitant De Poorter.

 

De exploitant Simon kennen we onder andere van de thrillrides Rock & Roll, dit is een Loop Fighter van de Italiaanse fabrikant Technical Park en Tiki Party, dit is een contact van de Italiaanse fabrikant Fabbri. De Poorter kennen we dan weer van attracties als de Tropical Trip “X-Factory” gebouwd door KMG, de Surf “Beach Party” gebouwd door Top Fun en de Darkride “Fun Factory” gebouwd door Barbisan.

 

Bron: Themepark Magic, Het Polyp Forum

Foto: Tonnie Koolhof – Het Polyp Forum