Technical Park bouwt grote achtbaan voor Italiaanse kermissen

De Italiaanse fabrikant Technical Park heeft een grote nieuwe achtbaan gebouwd voor de Italiaanse kermissen. Het gaat om een achtbaan met de naam TNT-Train die besteld werd door de familie Bossi. Het is het tweede exemplaar van dit model dat de fabrikant gebouwd heeft en het eerste dat zal rondreizen over de kermissen.

 

Technical Park is een Italiaanse fabrikant van attracties. Het bedrijf bouwde de afgelopen maanden bij haar fabriek een nieuwe grote familieachtbaan. Alleen was toen niet bekend wie de rollercoaster besteld had.

 

Ondertussen is bekend geworden dat de achtbaan gemaakt werd voor de Italiaanse exploitantenfamilie Bossi. De rollercoaster heeft de naam TNT-Train gekregen en is van het model Speedway. Dit wil zeggen dat de TNT-Train 13,03 meter hoog is en een oppervlakte in beslag neemt van 20,6 op 45,03 meter.

De achtbaan zal de komende jaren rondreizen op de Italiaanse kermissen. De première is alvast voorzien voor Summer Park in Bellaria, gelegen aan de Adriatische Zee. Dit evenement wordt twee maanden gehouden van begin juli tot eind augustus. Ondertussen werd de rollercoaster daar alvast opgebouwd.

Er zijn ook al bewegende beelden van de achtbaan opgedoken. Deze zijn van de testritten toen de achtbaan nog opgesteld stond bij de fabriek van Technical Park.

 

De Speedway van Technical Park werd ook al eens gebouwd voor Holiday World – Wooland Fun Park op de Spaanse Canarische Eilanden. Daar draait de achtbaan sinds augustus 2019 haar rondjes als Montaña Rusa. Het exemplaar voor de familie Bossi wordt dus de eerste versie die rondreist over het kermiscircuit.

 

Bron & foto’s: Technical Park & Giostre e Mestieri