Bouw grootste funhouse van Nederland vergevorderd

De Nederlandse exploitanten Koevoets en De Vries gaan in 2021 toeren met een gloednieuw funhouse. Het nieuwe funhouse krijgt de naam Police Department en wordt de grootste van Nederland. Het funhouse krijgt maar liefst 5 verdiepingen en heel wat unieke elementen.

 

Na weken van speculeren onder de fans, kondigde eind 2018 Koevoets en De Vries hun gloednieuwe funhouse aan. Maar dat het zo gigantisch groot ging worden, had niemand toen durven dromen. Police Departement wordt een funhouse van maar liefst 12 meter hoog en 40 meter breed.

 

In totaal krijgt het funhouse maar liefst 5 etages, absoluut ongezien in de Benelux. Naast de tal van gethematiseerde poppen krijgt het huis ook een vrijeval element en een groot waterparcours. Het funhouse komt in teken te staan van Police Academy, de politie die wordt opgeleid om boeven te kunnen vangen.

Naast het hindernissenparcours zal de Police Academy een Free Fall Tower bevatten. Andere elementen zijn een grote glijbaan, interactieve waterelementen, bewegende onderdelen, VR experience en de attractie wordt volledig van LED verlichting voorzien.

De volledige attractie zal vervoerd worden met maar liefst 6 transporten en wordt een van de grootste in haar soort. Verwacht wordt dat het funhouse regelmatig op de grootste kermissen in Nederland en Duitsland zal komen te staan.

Normaal hadden Koevoets en De Vries in 2019 al uitgepakt met het gloednieuwe funhouse. Maar de opening liep vertraging op naar 2020. Ook dit jaar kon de première niet doorgaan wegens de uitbraak van het coronavirus. Ondertussen is de bouw van de attractie vergevorderd, het ziet er alvast erg goed uit!

 

Foto’s: Police Department