Derde nieuwe achtbaan dit jaar voor Duitse kermissen

De Duitse exploitant Nicky Weber pakte onlangs uit met een nieuwe attractie. Het gaat om een achtbaan met de naam Family Coaster die van het type Big Apple is. De rollercoaster maakte meteen haar intrede bij het tijdelijke pretpark Bliede-Park in Emden.

 

Er is alweer een nieuwe achtbaan opgedoken op de Duitse kermissen. Deze keer is het de exploitant Nicky Weber die bij het tijdelijke pretpark Bliede-Park in Emden uitpakt met de nieuwe attractie. Eerder dit jaar pakten ook al twee andere Duitse exploitanten uit met een nieuwe familieachtbaan. In juni was dat Thilo Janßen die op het tijdelijke pretpark Wilhelm’s Fun Park uitpakte met Emil der Wurm. In juli was het dan weer de beurt aan de Gebrüder Boos met de Family Coaster, al kozen zij ervoor om hun debuut in de Poolse stad Szczecin te maken tijdens de opening van het tijdelijke pretpark Holiday Park Szczecin.

Opvallend is dat de drie nieuwe achtbanen die dit jaar openden allemaal achtbanen zijn met de Big Apple lay-out. Vorig jaar kwam er ook al een nieuwe Big Apple-achtbaan naar Duitsland met de verhuis van Bugs & Bees van de Nederlandse exploitant Martin Hendriks, naar de Duitse exploitant Edmund Kaiser. Hierdoor is het aantal Big Apple-achtbanen op de Duitse kermissen op twee jaar tijd bijna verdubbeld.

Wie de nieuwe Family Coaster graag wou uitproberen kon daarvoor het Bliede-Park-evenement in Emden bezoeken. Dit evenement ging door van 11 september tot en met 19 september 2021. Wat de volgende locatie van de achtbaan zal zijn, werd voorlopig nog niet bekendgemaakt.

 

Bron: Coaster-Count

Foto’s: René Pawlik