Decoratiewerken voor wereldprimeur Escape – Flight of Fear volop bezig

De Duitse familie Köhrmann uit Nienburg is volop bezig met de decoratiewerken voor hun nieuwe attractie Escape – Flight of Fear. De attractie wordt een wereldprimeur die ontwikkeld wordt door Mondial. De première is voor dit jaar gepland.

 

De gekende Duitse kermisfamilie Köhrmann uit Nienburg (Bremen) gaat dit jaar uitpakken met een gloednieuwe attractie. Het gaat over de verdere ontwikkeling van de “Shake”, die gebouwd wordt door de Nederlandse fabrikant Mondial. De wereldprimeur heeft de naam Escape – Flight of Fear gekregen. Dat de attractie indrukwekkend gethematiseerd zal worden konden we vorig jaar al zien toen de concept-arts naar buiten werden gebracht.

Op dit moment is de familie al enkele maanden bezig met de muurschilderingen op de achterwand van de attractie te voorzien. Dat is te zien op foto’s die Köhrmann op hun Facebookpagina plaatste. Hierop zien we hoe het Indische landschap tot leven wordt gewekt.

Eerder plaatste Köhrmann ook al een indrukwekkende teaser video online waarin het verhaal wordt verteld dat ons meeneemt naar de Indische hoofdstad New Delhi in 1928. Moeite noch kosten werden gespaard, want Köhrmann schakelde zelfs het gekende muziekbedrijf IMAscore in om de video van passende, mysterieuze en heroïsche muziek te voorzien.

 

De familie Köhrmann is in het kermiswereldje gekend van de gigantische schommel Artistico, die eveneens gebouwd werd door Mondial. De Artistico verdween in oktober 2019, samen met 20 andere Europese topattracties, naar Saudi-Arabië. Het was de Britse exploitant Mellors die alle attracties had opgekocht om in Saudi-Arabië het kermisleven te introduceren. De familie Köhrmann kondigde toen meteen aan dat ze zouden uitpakken met een nieuwe attractie.

 

Foto’s: Köhrmann