Steampunk thema voor Time Machine the Coaster op Nederlandse kermissen

Dit jaar mogen we een gloednieuwe achtbaan verwachten op de Nederlandse kermissen met Time Machine the Coaster die aangekocht werd door de exploitant Buwalda. Time Machine the Coaster zal in het teken staan van Steampunk en ondertussen zijn de eerste foto’s gedeeld van het geslaagde eindresultaat.

 

Terwijl we voor het eerst in jaren geen nieuwe achtbaan mogen verwelkomen in de Nederlandse pretparken is dit voor het kermiscircuit gelukkig wel een andere zaak. Het is de Nederlandse exploitant Buwalda die ons verwent met Time Machine the Coaster, een nieuwe generatie spinning coaster van de Franse fabrikant Reverchon.

Er waren al langer de geruchten dat het thema van de rollercoaster Steampunk ging worden en nu zijn deze bevestigd door foto’s van de ticketshop die naar buiten gebracht werden door Studio Alex Pijl, een ontwerp- en drukwerkbedrijf die zich speciaal richt op het kermiscircuit. Op deze foto’s zien we dat de volledige ticketverkoopwagen in het Steampunk thema is gezet, het resultaat is dan ook erg mooi! Hoe het thema rondom de baan zal worden uitgewerkt, is nog niet duidelijk.

Eind vorig jaar kwam, met 1,5 jaar vertraging, de gloednieuwe rollercoaster rechtstreeks uit de fabriek in Frankrijk aan in Nederland. Het gaat om een vernieuwing van de bekende Wilde Muis achtbaan gebouwd door de Franse fabrikant Reverchon. Het belangrijkste verschil met de traditionele Wilde Muis achtbaan is dat de dubbele bocht na de first drop vervangen is door een Horseshoe element, dit is een soort grote schuine gehelde bocht die voor meer dynamiek zorgt tijdens de rit. Ook beginnen de karretjes sneller te draaien. Verder is er heel wat veranderd op vlak van techniek.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de nieuwe achtbaan ook een gelanceerde lifthill zou gaan bevatten zoals Heidi The Coaster van de Duitse exploitant Schneider die twee jaar geleden op Oktoberfest in première ging, maar dit speciaal kenmerk werd wegens de kosten vervangen door een traditionele liftheuvel. De achtbaan bereikt een snelheid van 57,6 km/u en is 13 meter hoog. De track van 430 meter heeft een oppervlakte van 42 op 20,5 meter. Een ritje op de rollercoaster duurt 140 seconden, wat meer dan 2 minuten is.

De Franse fansites EDBattraction en Coasterrider gingen deze zomer op bezoek bij de fabriek van Reverchon waar toen de achtbaan opgesteld stond. Ze konden de gloednieuwe attractie toen al uittesten. Een video van de rollercoaster kan je hieronder bekijken.

 

Foto’s: Studio Alex Pijl