Italiaanse Moruzzi Group koopt nieuw reuzenrad

De Italiaanse exploitant Moruzzi Group heeft een nieuw reuzenrad gekocht. Het is er eentje van de hand van Technical Park. De attractie zal nu rondreizen over de Italiaanse kermissen.

 

De Italiaanse fabrikant Technical Park heeft een 32 meter hoog reuzenrad verkocht aan de Moruzzi Group. Het gaat al om het tweede reuzenrad dat Technical Park verkocht heeft aan de Italiaanse exploitantengroep. Ondertussen is het reuzenrad volledig opgeleverd en heeft de Moruzzi Group de attractie komen ophalen bij Technical Park.

 

Het reuzenrad heeft een hoogte van 32 meter en een doorsnede van 28,9 meter. In totaal neemt de attractie een oppervlakte van 19 meter op 12 meter in beslag. Het unieke aan het reuzenrad is dat het wiel slechts 1 trailer nodig heeft om vervoerd te worden en de gondels hebben slechts 2 trailers nodig om op de volgende bestemming te geraken. Daarnaast is er geen kraan nodig om het gevaarte op te bouwen.

De Moruzzi Group heeft al verschillende andere attracties naast de twee reuzenraden. Zo hebben ze onder andere de kinderachtbaan Brucomela, dit is eentje van het type Big Apple / Wacky Worm. Maar ook de thrillride Black Out en de Circus Carousel is in hun bezit.

 

Bron, foto’s, video’s: Technical Park & Moruzzi Group