Police Department: Grootste funhouse ter wereld wordt getest

De Nederlandse exploitanten Koevoets en De Vries gaan in 2021 toeren met een gloednieuw funhouse. Het nieuwe funhouse heeft de naam Police Department gekregen en is de grootste ter wereld. Het funhouse krijgt maar liefst 5 verdiepingen en heel wat unieke elementen. Ondertussen wordt de attractie volop getest.

 

Na weken van speculeren onder de fans, kondigde eind 2018 Koevoets en De Vries hun gloednieuwe funhouse aan. Maar dat het zo gigantisch groot ging worden, had niemand toen durven dromen. Police Departement is een funhouse van maar liefst 12 meter hoog en 40 meter breed. Hiermee is het niet alleen het grootste funhouse van Nederland, maar ook ineens van heel de wereld.

In totaal heeft het funhouse maar liefst 5 etages, absoluut ongezien in de Benelux. Naast tal van gethematiseerde poppen krijgt het huis ook een vrijeval element en een groot waterparcours. Het funhouse staat in het teken van Police Academy, de politie die wordt opgeleid om boeven te kunnen vangen.

Naast het hindernissenparcours zal de Police Academy een Free Fall Tower bevatten. Andere elementen zijn een grote glijbaan, interactieve waterelementen, bewegende onderdelen, VR experience en de attractie is volledig voorzien van LED-verlichting. De volledige attractie zal vervoerd worden met maar liefst 6 transporten. Verwacht wordt dat het funhouse regelmatig op de grootste kermissen in Nederland en Duitsland zal komen te staan.

Normaal hadden Koevoets en De Vries in 2019 al uitgepakt met het gloednieuwe funhouse. Maar de opening liep vertraging op naar 2020. Ook vorig jaar kon de première niet doorgaan wegens de uitbraak van het coronavirus. Ondertussen is de bouw van de attractie vergevorderd en is men volop bezig met het testen van de LED-verlichting, het ziet er alvast erg goed uit!

 

 

 

Video’s: Police Department