Ballon Voyage wordt wereldprimeur voor Nederlandse en Duitse kermissen

De Nederlandse exploitant M. de Weijer gaat in 2021 uitpakken met een speciale familieattractie. Het wordt een wereldprimeur die de naam Ballon Voyage zal krijgen. Het wordt de enige ballonnenmolen met draaiende gondels en kanteleffect.

 

Terwijl er in de Nederlandse pretparken nauwelijks nieuwigheden te bespeuren zijn, en waar we al blij moeten zijn met enkele nieuwe treinen op bestaande achtbanen, zullen er op de Nederlandse kermissen wel een heleboel nieuwe attracties geopend worden.

Een van die nieuwe attracties wordt de Ballon Voyage van de Nederlandse exploitant M. de Meijer. Dit wordt een ballonnenmolen met draaiende gondels en een kanteleffect in de mast. Hiermee wordt het de eerste ballonnenmolen die dit speciale effect zal bevatten.

De gondels zullen 360° kunnen draaien en ze bieden plaats aan 4 volwassen personen. Daarnaast wordt het instapstation slechts 50 centimeter hoog, waardoor ook minder mobiele mensen makkelijker in de attractie kunnen worden geholpen. De hoogte van Ballon Voyage wordt 14,5 meter en de grondoppervlakte zal 10 meter op 13,5 meter zijn.