Natur- und Freizeitpark Edelwies opent meerdere nieuwe attracties

Het Duitse Natur- und Freizeitpark Edelwies combineert de wondere en fantasierijke wereld van een in de natuur harmonieus geïntegreerd recreatiepark met een natuurpark op een afgelegen locatie. Het park is gelegen aan de voet van het Opper-Beierse Woud. Vorig jaar opende het park al enkele nieuwe attracties en daar komen dit jaar tal van nieuwigheden bij.

 

Wie dit jaar Natur- und Freizeitpark Edelwies bezoekt zal weer tal van nieuwigheden kunnen ontdekken. Een van de bijzonderste is een reuzenrad met twee wielen. De tien gondels draaien tijdens de rit niet alleen verticaal maar ook horizontaal 360 graden. Deze werd in 2020 al opgebouwd, maar opent pas dit jaar voor het eerst.

 

Verder opende vorig jaar een trampolinewereld, die dit jaar verder wordt uitgebreid. Verder opent er een interactieve boottocht in het stuwmeer waar de Dießenbach doorheen stroomt. De boten zullen plaats bieden aan maximaal vijf personen tegelijk, van wie er één kan sturen en een ander het gaspedaal kan indrukken. De boten kunnen volledig vrij bewegen binnen de geleiders in het water.

 

Een ander groot project voor 2021 wordt een transportsysteem, gebouwd door Wiegand. Deze baan brengt je van de voet van de zomerrodelbaan, gelegen in het dal, naar het bergstation. Nadien kan je ook in de rodelbaan afdalen naar het dal via een parcours vol haarspeldbochten.

 

Bovenaan de Urberberg wordt een alpenweide gecreëerd met hoogwaardige horeca en sanitaire ruimtes. Deze bevat een uitkijkterras op een hoogte van 539 meter. Dit biedt bezoekers een prachtig uitzicht op het omliggende landschap tot aan de Donau-vallei. Men zal van hieruit ook kunnen kijken naar de geplande roofvogelshows. Ook een tweede restaurant zal openen aan de vorig jaar geopende vuurtoren. Verder komt er een amfitheater met plaats voor 500 personen.

 

Wereldprimeur

Last but zeker not least opent het park een wereldprimeur. Rides Engineers Switzerland bouwt namelijk een zogenaamde Super Swing in het park. Bij de nieuwe attractie zitten passagiers in gondels die aan vrij bewegende gondelarmen hangen en ervaren zowel het gevoel van een vrije val als gewichtloosheid dankzij een bijzondere combinatie van slingerbewegingen en richtingsveranderingen.

 

 

Bronnen: Edelwies, Parkerlebnis.de