Nieuwe Belgische thrillride Techno Power bijna klaar voor gebruik

De bouwwerkzaamheden aan de gloednieuwe thrillride Techno Power zijn al vergevorderd! Het is een van de twee nieuwe attracties die de Belgische exploitant Anthony Peeters heeft aangekocht. De exploitant kocht ook al een schommelschip, de eerste met staande plaatsen in de Benelux!

 

Wanneer de coronacrisis voorbij is en wanneer de kermissen terugkeren, zal dit gevierd worden met de première van een nieuwe thrillride. Het is de Belgische exploitant Anthony Peeters die een gloednieuwe attractie aankocht bij het Slovaakse bedrijf AK Rides. Het gaat over een attractie van het type Techno Power die op de kermissen zal rondreizen.

 

Momenteel is de attractie in aanbouw in de fabriek in Slovakije. Dat is te zien op foto’s van AK Rides die door Anthony Peeters gedeeld werden met Funfaire Worldwide. Ondertussen zijn de bouwwerken in hun laatste fase beland. Enkel de lichten en de muziekinstallatie dienen nog geïnstalleerd te worden. Het gespecialiseerde bedrijf Hofman Soundsystem zal instaan voor het 6000 watt geluidsysteem van de attractie.

De Techno Power van AK Rides is een attractie met drie grote armen die rond een middenas draaien. Elke arm bevat op het einde drie gondels waar telkens twee personen in kunnen plaatsnemen. Deze draaien dan rond hun as, waardoor inzittenden heel wat G-krachten voelen.

 

De nieuwe Techno Power van Anthony Peeters mag niet verward worden met de Techno Power van Steve Stappers. Deze attractie ging eveneens dit jaar in première op de Belgische kermissen, maar het gaat hier over een Remix van de Britse fabrikant Tivoli. De attractie komt over van de Franse kermissen waar die rondreisde met Wittig.

 

 

 

Foto’s: Anthony Peeters via Funfaire Worldwide