Legendarische Airwolf onderweg naar nieuwe eigenaar in Duitsland

Begin dit jaar dook er ongelooflijk goed nieuws op toen bleek dat de zeer zeldzame attractie Airwolf, die al jarenlang niet meer te zien was, gered was en een nieuw leven zou krijgen op de Duitse kermissen. Ondertussen is de nieuwe eigenaar de attractie gaan ophalen bij de loods waar deze opgeslagen stond.

 

Het was de familie Max Eberhard die in 1996 de Airwolf aankocht. Hiervoor klopte het aan bij de Nederlandse fabrikant Mondial. De Airwolf is van het type Inferno, hier werden er slecht 3 van gebouwd over heel de wereld. De attractie is 21,5 meter op 26 meter groot en er kunnen 40 personen tegelijkertijd een ritje maken.

 

Sinds 2014 verdween de attractie in een opslagplaats van Eberhard en op die manier verdween een extreem unieke attractie van het kermiscircuit. De Airwolf werd enkel nog eens uit de loods gehaald voor het Winter Wonderland evenement in het Londense Hyde Park in 2015, maar sindsdien was de attractie ongebruikt.

 

Nieuwe eigenaar:

Het is de Duitse exploitant Weber die de legendarische attractie overgekocht heeft en opnieuw leven zal inblazen. Door de coronacrisis was het onduidelijk wanneer de transfer zou plaatsvinden, maar ondertussen heeft Weber de attractie opgehaald bij de loods van Eberhard. Verwacht wordt dat de Airwolf volgend jaar opnieuw haar rondjes zal maken op de Duitse kermissen.

 

 

Foto’s: Max Eberhard & Sohn GmbH