Legendarische Airwolf wordt onderhanden genomen door SAD Maschinebau

Begin dit jaar dook er ongelooflijk goed nieuws op toen bleek dat de zeer zeldzame attractie Airwolf, die al jarenlang niet meer te zien was, gered was en een nieuw leven zou krijgen op de Duitse kermissen. Ondertussen is de attractie overgebracht naar SAD Maschinebau die de attractie zal renoveren.

 

Het was de familie Max Eberhard die in 1996 de Airwolf aankocht. Hiervoor klopte het aan bij de Nederlandse fabrikant Mondial. De Airwolf is van het type Inferno, hier werden er slecht 3 van gebouwd over heel de wereld. De attractie is 21,5 meter op 26 meter groot en er kunnen 40 personen tegelijkertijd een ritje maken.

 

Sinds 2014 verdween de attractie in een opslagplaats van Eberhard en op die manier verdween een extreem unieke attractie van het kermiscircuit. De Airwolf werd enkel nog eens uit de loods gehaald voor het Winter Wonderland evenement in het Londense Hyde Park in 2015, maar sindsdien was de attractie ongebruikt.

 

Nieuwe eigenaar:

Het is de Duitse exploitant Weber die de legendarische attractie overgekocht heeft en opnieuw leven zal inblazen. Door de coronacrisis was het onduidelijk wanneer de transfer zou plaatsvinden, maar afgelopen winter heeft Weber de attractie opgehaald bij de loods van Eberhard. Ondertussen is de Airwolf tot bij SAD Maschinebau gebracht om volledig gerenoveerd te worden. Het bedrijf heeft nu de attractie opgebouwd om te kijken wat de toestand van de attractie is en welke werkzaamheden er zullen moeten gebeuren om de Airwolf weer operationeel te krijgen. Het lijkt er op dat Eberhard goed zorg heeft gedragen voor de attractie en dat die in goede staat is gebleven.

Foto’s: SAD Maschinebau