Thilo Janßen in Duitsland pakt uit met tweede achtbaan

De Duitse exploitant Thilo Janßen pakt dit jaar uit met een nieuwe achtbaan. Het gaat om een kinderachtbaan die de naam Emil der Wurm heeft gekregen en haar première maakt in het tijdelijk pretpark Wilhelm’s Fun Park in de Duitse gemeente Wilhelmshaven.

 

Achtbaanfans kunnen alweer een nieuwe achtbaan ontdekken op de Duitse kermissen. Deze keer heeft de exploitant Thilo Janßen een nieuwe achtbaan aangekocht. Het gaat om een kinderachtbaan van het type Big Apple / Wacky Worm die de naam Emil der Wurm heeft gekregen.

De première is weggelegd voor Wilhelm’s Fun Park in de Duitse gemeente Wilhelmshaven. Dit is een tijdelijk pretpark dat gehouden wordt van 25 juni 2021 tot en met 11 juli 2021.

 

Het is niet de eerste achtbaan waarmee Janßen rondreist over de kermissen. De exploitant reist al langer rond met de Crazy Mouse, dit is een wilde muis achtbaan met draaiende karretjes waarvan er maar twee rondreizen op de Duitse kermissen. Deze muisbaan stond oorspronkelijk van 1998 tot en met 2009 op de South Pier van Blackpool. Daarna werd die verkocht aan de Duitse exploitant Goetzke die er enkel in 2010 mee rondreisde. Vanaf 2012 kwam deze in het bezit van Janßen.

 

LandErlebnis Janßen:

Maar Thilo Janßen is niet alleen actief in de kermiswereld. De exploitant richtte in 2016 het familiepretpark LandErlebnis Janßen op in het noorden van Duitsland. Daar opende in 2020 een gelijkaardige achtbaan die ook de Big Apple / Wacky Worm heeft. Hier werd de achtbaan gedoopt tot Willi der Wurm. Willi heeft er met Emil nu dus een broertje bijgekregen.

 

Bron en foto’s: Wilhelm’s Fun Park