Nieuwe achtbaan voor de Gebrüder Boos uit Duitsland

Duitsland heeft er opnieuw een familieachtbaan bij. Deze keer zijn het de Gebrüder Boos die de rollercoaster aankochten. Het gaat om een Big Apple achtbaan met de naam Family Coaster die haar première maakt in Holiday Park Szczecin, een tijdelijk pretpark in Polen.

 

Enkele weken geleden ging al een nieuwe Duitse familieachtbaan in première met Emil der Wurm van de exploitant Thilo Janßen die ook de Crazy Mouse bezit. De eerste stop voor de achtbaan was Wilhelm’s Fun Park, een tijdelijk pretpark dat gehouden werd in het Duits dorp Wilhelmshaven.

Ondertussen is er ook een tweede nieuwe familieachtbaan in première gegaan. Deze keer gaat om Family Coaster van de Gebrüder Boos. De achtbaan is nog heel de zomer te bewonderen in Holiday Park Szczecin, gelegen in de Poolse stad Szczecin, net over de grens met Duitsland in het noorden van het land.

Ook hier gaat het om een achtbaan met de Big Apple lay-out. Wie deze achtbaan juist gebouwd heeft is momenteel niet helemaal duidelijk. De Gebrüder Boos uit Maagdenburg kennen we onder andere van de 80 meter hoge starflyer The Flyer, de 55 meter hoge booster V-Maxx, de olifantenmolen Flying Jumbo, het 32 meter hoge reuzenrad Panoramica en verschillende kinderattracties. Deze attracties en een heleboel andere kunnen voor het tweede jaar op rij teruggevonden worden in Szczecin gedurende heel de zomer.

Bron: coaster-count

Foto’s: Holiday Park Szczecin