Nieuwe vrijevaltoren Fortress Tower van Goetzke maakt debuut op Duitse kermissen

Er is een nieuwe 80-meter hoge vrijevaltoren in première gegaan op de Duitse kermissen. Het gaat om de Fortress Tower van de Duitse exploitant Alexander Goetzke. De première was voor de Allerheiligenkirmes van Soest die dit jaar plaats vond van 3 tot 7 november.

 

Op de Duitse kermissen is een nieuwe Spinning-Drop-Tower in première gegaan. Het gaat om de Fortress Tower van Alexander Goetzke. De attractie heeft een hoogte van 80 meter en draait rond tijdens de rit zodat de thrillseekers bovenaan van het uitzicht kunnen genieten.

 

De attractie werd volledig in een middeleeuws thema gestoken en is gethematiseerd naar een kasteel met spookhuis vibes. De attractie werd gebouwd door het Oostenrijkse bedrijf Funtime die gekend staat om de bouw van starflyers en vrijevaltorens voor pretparken en kermissen.

 

De Fortress Tower van Alexander Goetzke werd gebouwd in 2020 en stond de afgelopen twee seizoenen in Eifelpark Gondorf onder de naam Graviator. Alexander Goetzke is namelijk de eigenaar van Eifelpark Gondorf. De bedoeling is dat de attractie tijdens het pretparkseizoen in Eifelpark staat en daarna rondreist over de kermissen. Afgelopen winter kon de attractie niet toeren omdat door de coronacrisis kermissen verboden waren in Duitsland. Daarom was het tot nu wachten voor de première op het kermiscircuit.

 

Bronnen: Ride-Index, Eifelpark Gondorf, Kirmes forum