Duitse kermissen krijgen funhouse met Minions thema

Duitse kermisfanaten kunnen zich opmaken voor een nieuw funhouse. De attractie zal de naam Car Wash krijgen en in het teken komen te staan van de Minions. Het is de familie Horlbeck uit Neumünster die achter het project staat.

 

De Duitse exploitant Horlbeck is bezig met een gigantisch ombouw project. Julian Horlbeck en zijn zoon zijn bezig de Spass-Mobil compleet om te vormen naar een nieuwe attractie. De Spass-Mobil is een funhouse die in 1993 gebouwd werd en tot 2012 reisde onder de Duitse exploitant Witte. Daarna kwam die in handen van Steinechker en in 2018 kwam die uiteindelijk bij Horlbeck terecht.

 

De walkthrough is 18 meter op 8 meter groot en reisde rond als Grusel-Kabinett, Geisterschiff en Spass-Mobil. Vanaf 2021 zal deze door het leven gaan als Car Wash en komt die volledig in Minions thema terecht. Momenteel is Horlbeck volop bezig met de ombouw van de attractie en zijn er al verschillende nieuwe decorstukken gemaakt. Wanneer de attractie haar intrede zal maken op de Duitse kermissen, is omwille van de coronacrisis nog niet duidelijk.

Bronnen: ride-index, Car Wash – Horlbeck

Foto’s: Car Wash – Horlbeck