Tidsmaskinen in opbouw bij Bakken

Het Deense attractiepark Bakken gaat dit jaar twee nieuwe attracties openen. Het gaat om een Move It 24 gebouwd door KMG met de naam Graes Hoppen en een NebulaZ-molen uit het assortiment van Zamperla met de naam Tidsmaskinen. Het is die laatste die momenteel in opbouw is in het park.

 

Graes Hoppen:

Het Deense attractiepark Bakken, niet ver van de hoofdstad Kopenhagen, investeert dit jaar fors in het park. Eerder konden we al meedelen dat de Zierer Flitzer-achtbaan Racing plaats maakte voor Graes Hoppen, een spectaculaire thrill attractie van KMG, die verkocht wordt als Move It 24. De Racing die na 48 jaar het park verliet, zal een tweede leven krijgen in Zweden.

Graes Hoppen werd ondertussen volledig opgebouwd bij de Nederlandse fabrikant waar ze eveneens grondig getest werd. De attractie is 15,3 op 13,4 op 10 meter en weegt 28 ton. Tijdens een ritje kunnen er 24 personen in plaatsnemen waardoor er een capaciteit van 800 personen per uur is.

Tidsmaskinen:

Daarnaast meldden we ook dat de Jetski attractie Dillen uit het park verdween om plaats te maken voor een familieattractie van de Italiaanse fabrikant Zamperla. De attractie heeft de naam Tidsmaskinen gekregen en is van het type NebulaZ. In Tidsmaskinen is er plaats voor maximaal 32 personen.

Acht gondels zijn bevestigd aan het uiteinde van vier armen. Deze armen zijn bevestigd aan de vierkanten van een centrale toren. De armen zwaaien kruislings in een cirkel rond terwijl de centrale toren om zichzelf draait. De armen zwaaien met maximaal 13 omwentelingen per minuut tot een hoogte van tien meter.

De Nederlandse betekenis van Tidsmaskinen is “Tijdmachine” en dit thema is duidelijk te zien bij de attractie. Ondertussen wordt deze attractie volledig opgebouwd. Bakken heropent de deuren op vrijdag 26 maart als eerste pretpark van Denemarken. Wie graag een bezoekje wil brengen aan het pretpark moet er rekening mee houden dat een negatieve coronatest van minder dan 72 uur oud verplicht is bij een bezoek aan een pret- of dierenpark.

Foto’s: Bakken