Tweede nieuwe attractie voor Bakken bekendgemaakt

Het Deense attractie park Bakken heeft een tweede nieuwe attractie aangekondigd. Het gaat om een NebulaZ-molen uit het assortiment van Zamperla. De attractie komt in de plaats van de Jetski- attractie Dillen.

 

Het Deense attractiepark Bakken, niet ver van de hoofdstad Kopenhagen, investeert dit jaar fors in het park. Eerder konden we al meedelen dat de Zierer Flitzer-achtbaan Racing plaats maakt voor Graes Hoppen, een spectaculaire thrill attractie van KMG, die verkocht wordt als Move It 24.

Daarnaast meldden we ook dat de Jetski attractie Dillen uit het park verdween. Tot nu toe was nog niet geweten wat Bakken er in de plaats voor zou zetten. Maar nu heeft het park bekendgemaakt dat deze zal vervangen worden door een familieattractie van de Italiaanse fabrikant Zamperla. De attractie krijgt de naam Tidsmaskinen.

Tidsmaskinen is van het type NebulaZ. In Tidsmaskinen is er plaats voor maximaal 32 personen. Acht gondels zijn bevestigd aan het uiteinde van vier armen. Deze armen zijn bevestigd aan de vierkanten van een centrale toren. De armen zwaaien kruislings in een cirkel rond terwijl de centrale toren om zichzelf draait. De armen zwaaien met maximaal 13 omwentelingen per minuut tot een hoogte van tien meter. Een ritje maken kan al vanaf 105 cm.

De attractie wordt de derde in zijn soort, eerder opende het type al in het Franse Walibi Rhône-Alpes en het Amerikaanse Luna Park, Coney Island.

Bakken hoopt terug te openen op 26 maart.

Bron: TV2 Lorry