Beklim een houten achtbaan in Blackpool Pleasure Beach

In het Engelse Blackpool Pleasure Beach vindt deze zomer het event Walk the Woodie plaats.
Tijdens een unieke ervaring kan je de houten achtbaan Nickelodeon Streak beklimmen en een deel van de track afleggen.

 

Op 13 mei, 17 juni en 1 juli krijgen achtbaanfans na sluitingstijd de mogelijkheid om een klassieke houten achtbaan uit 1933 te beklimmen. De 18,6 meter hoge baan opende onder de naam The Rollercoaster, maar heeft in 2011 een fel oranje kleur en een Nickelodeon-sausje gekregen.

“De wandeling is een fysiek veeleisende activiteit, inclusief steile beklimmingen en afdalingen op diverse hoogtes. Het oppervlak kan ongelijk, vuil en glad zijn. Blootliggende spijkers, ruwe en scherpe randen maken deel uit van een houten achtbaanconstructie. Geschikt stevig schoeisel, zoals wandelschoenen met goede grip, moeten worden gedragen tijdens de tocht”, aldus het park.

Op de 90 minuten durende ervaring zal niet de volledige baan afgelegd worden. Deelnemers krijgen vooraf een veiligheidsbriefing en moeten met succes een training aan de onderkant van de structuur voltooien, om zo te kunnen of de deelnemers kunnen omgaan met de veiligheidsuitrusting.

Per tijdslot zijn er vier wandelaars toegelaten. Deelnemers mogen ook nog twee toeschouwers meenemen. Er is een minimumleeftijd van 12 jaar en een minimumlengte van 1m32. Een ticket kost 65 pond.

Bron: Blackpool Pleasure Beach