Nieuwe Europese achtbanen 2020

Belgie

 

Bellewaerde

Dit jaar opent Bellewaerde een nieuwe familiale coaster met de naam Wakala. Deze naam is een knipoog naar de Kwakiutl-stammen van de Canadese indianen. De baan, met een lengte van 660 meter en een hoogte van 21 meter, zal heel wat comfortabele bochten bevatten en 2 liftheuvels waarvan één een kleine lancering bevat. De nieuwe achtbaan werd op maat gemaakt voor Bellewaerde door de Duitse attractiebouwer Gerstlauer en zal een maximumsnelheid behalen van 50km/u.

 

Nederland

 

Efteling

Max & Morritz: Max & Morritz wordt een dubbele Powered Coaster, gebouwd door Mack Rides. Deze vervangt de verwijderde Bob achtbaan.

 

Julianatoren

Als alles goed gaat met de vergunningen zal Julianatoren een Spinning Coaster openen van de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group.

 

 

Duitsland

 

Phantasialand

FLY: Naar alle vermoeden zal Phantasialand haar langverwachte Flying Coaster openen. Deze is onderdeel van de nieuwe zone Rookburg. Fly is momenteel mogelijk nog een werknaam. De achtbaan zal de langste Flying Coaster ter wereld zijn en de eerste met een lancering. Deze wordt gebouwd door Vekoma.

 

Karls Erlebnis-Dorf Koserow

Erdbeer Raupenbahn: Dit Duitse park opent een Big Apple achtbaan van de Italiaanse SBF Visa Group.

 

Karls Erlebnis-Dorf Zirkow

Erdbeer Raupenbahn: Dit Duitse park opent een Big Apple achtbaan van de Italiaanse SBF Visa Group.

 

Diesel

Steirarodl: Steirarodl wordt een alpine coaster gebouwd door Wiegand.

 

Erlebnisfelsen Pottenstein

Erlebnisfelsen Pottenstein opent een Sport coaster van Wiegand.

 

Serengeti Park

Serengeti Park opent een nieuwe achtbaan, waarover momenteel nog niet meer details bekend zijn. Jammer genoeg sluit het park haar oude achtbaan Churra Racer hiervoor.

 

Erlebniswelt Seilbahnen Thale

Het Duitse rodelpark Erlebniswelt Seilbahnen Thale zal twee achtbanen openen. De eerste wordt een zogenaamde Rollerball Coaster van Ride Engineers Switzerland. De tweede achtbaan krijgt een out and back lay-out, maar hierover ontbreekt meer informatie.

 

Schwaben Park

Het Duitse Schwaben Park zal met Hummel Bumel haar duurste attractie ooit openen. Het is voorlopig nog gissen naar het type achtbaan dat dit zal worden.

 

Frankrijk

 

Animaparc Occitanie

Het Franse pretpark Animaparc Occitanie zal dit jaar twee achtbanen openen van de Italiaanse bouwer SBF Visa Group. Voorlopig blijft de informatie karig, maar er zal alvast een Spinning Coaster komen.

 

Nigloland

Noisette Express wordt een family Coaster, ontworpen door ART Engineering.

 

Futuroscope

Objectif Mars: Objectif Mars wordt een gelanceerde achtbaan van Intamin Amusement Rides. Deze achtbaan krijgt een bandenlancering en zal draaiende bakjes hebben. Wat deze nog specialer maakt is dat er een vrije val element in verwerkt zit.

 

Parc de la Récréation

Parc de la Récréation is een nieuw pretpark, maar eigenlijk is het een park dat verhuisde van locatie. Voorheen noemde dit park Family Park op de oude locatie. Dit park zal twee achtbanen krijgen. De eerste is de oude Big Apple, die mee verhuisd wordt. De tweede wordt een family coaster.

 

La Mer de Sable

La Mer de Sable zal een familiale achtbaan openen die 15 meter hoog en 350 meter lang is.

 

Kingoland

Kingoland zal een tweedehands achtbaan openen. Deze achtbaan werd gebouwd door Pinfari en is van het type Mini Mega Coaster. Ze heeft een hoogte van 9 meter en een lengte van 23 meter, de snelheid bedraagt net geen 40 km/h. De achtbaan is afkomstig van het Engelse park Gulliver’s Milton Keynes.

 

Le Fleury

Le Fleury zal haar derde achtbaan openen. Het wordt een baantje van het type Tivoli Small, gebouwd door Zierer. De achtbaan is niet nieuw, maar afkomstig uit het Deense pretpark Tivoli Gardens. Ze is 3 meter hoog, 60 meter lang en behaalt een snelheid van 26 km/h.

 

Le Jardin des Bêtes

Het Franse pretpark Jardin des Bêtes opent haar eerste achtbaan. Deze is van het type spinning coaster, gebouwd door Gosetto.

 

Denemarken

 

Fårup Sommerland

Saven: Saven wordt een Family Boomerang Coaster, gebouwd door Vekoma. Deze achtbaan zal een hoogte krijgen van 24 en een lengte van 238 meter, je legt de rit voorwaarts en achterwaarts af.

 

Polen

 

Energylandia

Aqualantis: Aqualantis wordt een gelanceerde achtbaan van Vekoma, waarbij twee lanceerstroken gebruikt worden. Tijdens de rit ga je viermaal overkop, de vier inversies zijn: een Batwing, Corkscrew en looping. De achtbaan heeft een hoogte van 45 meter en een topsnelheid van 100 km/h.

 

Mandoria

Het in opbouw zijnde indoor pretpark Mandoria in Polen zal een achtbaan bevatten van het type Bob Coaster, gebouwd door Gerstlauer.

 

Verenigd Koninkrijk

 

Clacton Pier

Het Engelse pretpark opent een achtbaan die afkomstig is van Codona’s Amusement Park. Deze achtbaan is van het type Zyklon / ZL42, gebouwd door Pinfari.

 

Paultons Park

Storm Chaser: Paultons Park opent met Storm Chaser ,een nieuwe Spinning Coaster van Mack Rides. Deze zal een hoogte van 20 meter krijgen. De attractie wordt onderdeel van de nieuwe themazone Tornado Springs.

 

Legoland Windsor

DUPLO Dino Coaster: De jongste bezoekers van het Engelse Legoland park zullen volgend jaar plaats kunnen nemen in de kinderachtbaan DUPLO Dino Coaster. Deze kleine achtbaan wordt gebouwd door Mack Rides.

 

Flamingo Land

Flamingo Land opent een achtbaan met tien inversies, gebouwd door Intamin.

 

Gulliver’s Valley Resort

Het nieuwe Gulliver’s Valley Resort zal twee achtbanen openen. De eerste wordt een houten exemplaar, de tweede een stalen family coaster.

 

Gulliver’s Warrington

Gulliver’s Warrington opent een familiale spinning coaster.

 

Colin Glen Forest Park

Het Colin Glen Forest Park opent een Mountain Coaster van Brandauer. Deze zal een lengte hebben van 565 meter.

 

Clacton Pier

Het Engelse pretpark opent een achtbaan die afkomstig is van Codona’s Amusement Park. Deze achtbaan is van het type Zyklon / ZL42, gebouwd door Pinfari.

 

Zweden

 

Furuvik

Het Zweedse pretpark opent de achtbaan Draken. Deze is van het type Force ONE, gebouwd door Zierer. De baan wordt 4,5 meter hoog en 128 meter lang.

 

Zwitserland

 

Ticiland

In Zwitserland zal een nieuw parkje openen genaamd Ticiland. Dit indoorpark zal alvast een achtbaan aanbieden.

 

Oostenrijk

 

Wiener Prater

Het Stadspark Wiener Prater opent twee nieuwe achtbanen. De eerste wordt een zogenaamde Rollerball Coaster van Ride Engineers Switzerland. De tweede achtbaan wordt ook van een familiaal type, maar meer informatie hierover ontbreekt nog.

 

Oekranië

 

Blockbuster Mall

In het Oekraïense winkelcentrum Blockbuster Mall opent een indoorpretpark waar we minstens een achtbaan zullen terugvinden.

 

Bukovel

Het Oekraïense Bukovel opent de Wiegand Alpine Coaster Speed Fun die een lengte krijgt van 1.435 m.