Nieuwe achtbanen in Europa 2017

Achtbaanfans kijken elk jaar uit naar nieuwe achtbanen die gebouwd worden. Dit jaar openen meer dan 190 nieuwe achtbanen verspreid over de hele wereld. Meer dan de helft zal openen in Azië en tot nu toe staan er ook 48 op de planning voor Europa. We vatten deze nieuwe projecten zeer kort samen om achtbaanfans de kans te geven hun achtbaancounter op te krikken. Hieronder vind je het grote overzicht per land en opgesplitst in 3 categorieën: Achtbanen, Butterflys en Alpine Coasters.

 

België (4):

Achtbanen (2):

Plopsaland De Panne heeft op 2 april de houten achtbaan Heidi The Ride geopend. De achtbaan is geopend in de nieuwe zone rond Heidi dat zich afspeelt in een Zwitsers dorp. Heidi The Ride bereikt een snelheid van 71 km/u en is 22 meter hoog. De 618 meter lange achtbaan is gebouwd door de Amerikaanse achtbaanbouwer Great Coasters International.

Bekijk alle foto’s en details hier.

 

Het pret- en dierenpark Mont Mosan heeft dit jaar 9 attracties geopend waaronder een achtbaan. De achtbaan heeft de naam La Chenille gekregen en is geschikt voor de hele familie. 

Bekijk hier alle details.

 

Alpine Coasters (2):

Bellewaerde zal in mei de duellerende alpine coaster Dawson Duel openen. Dawson Duel is de eerste duellerende Alpine Coaster van Europa en ook de eerste Alpine Coaster gebouwd in Europa op een kunstmatige berg. De attractie is 25 meter hoog en op beide tracks zal er een snelheid van 40 km/u behaald worden. De Alpine Coasters van 450 meter lang werd gebouwd door de Duitse bouwer Wiegand.

Bekijk alle foto’s en details hier.

 

 

Nederland (4):

Achtbanen (3):

Attractiepark Slagharen opende op 13 april de gelanceerde achtbaan Gold Rush. Het is de eerste achtbaan van Nederland die meerdere lanceringen bevat. Gold Rush behaald een snelheid van 90 km/u en is 33 meter hoog. Tijdens het parcours van 400 meter gaan de bezoekers 2 keer overkop. De attractie werd gebouwd door de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer Amusement Rides.

Bekijk alle foto’s en details hier.

 

Attractiepark Duinen Zathe opende op 14 april de achtbaan London City Coaster. De nieuwe aanwinst van het pretpark werd gebouwd door de Italiaanse achtbaanbouwer Pinfari. De achtbaan kent een grote geschiedenis op onder andere de Nederlandse kermis en de Engelse pretparken Spanish City Amusement Park en Lightwater Valley.

Meer informatie vind je hier.

 

Vekoma Vlodrop is bezig met de bouw van een nieuw prototype achtbaan. Wat voor achtbaan het juist wordt, is momenteel onduidelijk. De achtbaan wordt enkel opgebouwd voor testdoelstellingen en zal daarna terug worden afgebroken.

Bekijk alle bouwfoto’s hier.

 

Butterflys (1):

De Valkenier breidde dit jaar uit met een nieuw themagebied. Daarin kwam onder andere de nieuwe attractie de Vliegende Schatkist. Deze Butterfly attractie is van het nieuwe type “Butterfly – New” en gebouwd door de Duitse fabrikant Sunkid Heege. De attractie opende op 14 april 2017.

Meer informatie vind je hier.

 

 

Duitsland (14):

Achtbanen (11):

Movie Park Germany opent dit jaar een gelanceerde achtbaan van de Duitse achtbaanbouwer Mack Rides. Star Trek Operation Enterprise krijgt meerdere lanceringen die de trein een topsnelheid van 90 km/u laat bereiken. Op de 720 meter lange achtbaan zitten 3 inversies en verschillende speciale elementen zoals een verticale spike van 40 meter hoog.

Bekijk alle foto’s en details hier.

 

Skyline Park opent dit jaar twee nieuwe achtbanen, eentje daarvan is een wereldprimeur. Sky Dragster wordt een gelanceerde achtbaan van Maurer Rides waarbij de bezoekers zelf de snelheid kunnen bepalen. De achtbaan had vorig jaar al moeten openen maar door technische problemen is de opening uitgesteld naar 2017. De exacte openingsdatum is nog niet bekend. De tweede achtbaan is Kids Spin en werd op 25 maart geopend. De achtbaan is een Spinning Coaster van de SBF Visa Group.

Bekijk alle foto’s en details voor Sky Dragster hier. Meer informatie over Kids Spin kan je hier terugvinden.

 

Eifelpark opende op 8 april de Wilde Muis achtbaan Käpt’n Jack’s Wilde Maus. De achtbaan is afkomstig van het Duitse Holiday Park en werd origineel gebouwd door Maurer Rides.

Meer informatie over de achtbaan kan je hier terugvinden.

 

Ferienzentrum Schloss Dankern zal in oktober haar eerste achtbaan openen. Eine Reise durch das Mittelalter wordt de 4de achtbaan gebouwd door het Zwitserse bedrijf ABC Rides. De achtbaan krijgt een snelheid van 50 km/u en wordt 14 meter hoog.

Meer informatie over de achtbaan kan je hier terugvinden.

 

Freizeit-Land Geiselwind heeft al een paar jaar de traditie voor gedurende 1 seizoen een attractie te huren waardoor ze elk jaar kunnen uitpakken met een nieuwigheid. Dit jaar wordt Doggy Dog de nieuwe tijdelijke attractie van het park. Het is een Family Coaster van de SBF Visa Group.

Meer informatie over de achtbaan kan je hier terugvinden.

 

Freizeitpark Plohn zal dit jaar uitpakken met een Spinning Coaster voor de kinderen. Drachenwirbel is gebouwd door de SBF Visa Group en behaald een snelheid van 30 km/u.

Meer informatie over de achtbaan kan je hier terugvinden.

 

Hansa Park opende op 7 april de achtbaan Kleine Zar. De achtbaan die eigen themamuziek heeft, moest eigenlijk vorig jaar al openen. De achtbaan werd gebouwd door de Italiaanse achtbaanbouwer Preston & Barbieri.

Meer informatie over de achtbaan kan je hier terugvinden.

 

Potts Park opende op 8 april de achtbaan Kiddy-Racer. De achtbaan werd gebouwd door de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer Amusement Rides. Helaas kunnen alleen zeer jonge kinderen een ritje maken op de achtbaan, volwassenen geraken immers niet in het achtbaantreintje.

 

Tier- und Freizeitpark Thüle opende in 2017 een nieuwe achtbaan. Hilly-Billy-Race is een Kiddy Racer van de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer Amusement Rides. Helaas kunnen alleen zeer jonge kinderen een ritje maken op de achtbaan, volwassenen geraken immers niet in het achtbaantreintje.

 

Zoo Safaripark Stukenbrock opende in juni tijdelijk een nieuwe achtbaan. Alpen-Coaster zal nog tot eind juli in het park staan voor het terug op de kermis zal reizen. De achtbaan werd gebouwd door Schwarzkopf en is 13,5 meter hoog.

Meer informatie over de achtbaan kan je hier terugvinden.

 

Butterflys (2):

Affen- und Vogelpark opende dit jaar hun tweede Butterfly attractie. Het gaat om het nieuwe type Butterfly New gebouwd door de Duitse fabrikant Sunkid Heege.

Piratenland Neuwied opende een Butterfly attractie. Het gaat om het nieuwe type Butterfly New gebouwd door de Duitse fabrikant Sunkid Heege.

 

Alpine Coasters (1):

Kienbergpark, de internationale tuinen expo, zal een Alpine Coaster krijgen. Het is niet duidelijk of Natur-Bobbahn na de expo zal blijven bestaan of dat deze hierna zal worden afgebroken.

 

 

Frankrijk (4):

Parc Astérix zal op 10 juni een dubbele gelanceerde familieachtbaan openen. Pégase Express zal een topsnelheid behalen van 52 km/u en wordt maar liefst 928 meter lang. De achtbaan werd gebouwd door Gerstlauer Amusement Rides en de ritduur bedraagt 3 minuten.

Bekijk alle foto’s en details hier.

 

Le Fleury opende op 9 april haar tweede achtbaan. Aircraft werd een familieachtbaan van de Italiaanse achtbaanbouwer SBF Visa Group.

Meer informatie over de achtbaan kan je hier terugvinden.

 

Parc du Petit Prince opende op 8 april hun eerste achtbaan. Serpent is een Force –Two achtbaan van de Duitse achtbaanbouwer Zierer. De achtbaan is geschikt voor de volledige familie.

Meer informatie over de achtbaan kan je hier terugvinden.

 

Bal Parc dat vorig jaar opnieuw de deuren opende, zal haar achtbaan van vorig jaar vervangen door een nieuwe. De achtbaan zal gebouwd worden door een Italiaanse fabrikant en krijgt de naam Dragon.

Meer informatie over de achtbaan kan je hier terugvinden.

 

 

Verenigd Koninkrijk (9):

Achtbanen (8):

Dreamland zal op 26 mei opnieuw een Wilde Muis achtbaan in haar park plaatsen. Magic Mouse komt over van het Engelse pretpark Fantasy Island. Ook de Big Apple werd opnieuw veranderd. Deze achtbaan is nu Beehive Coaster.

 

Fantasy Island vervangt dit jaar haar Wilde Muis achtbaan door een nieuw exemplaar. Fantasy Mouse krijgt dezelfde naam als de oude achtbaan en ook hetzelfde logo en bestickering. De opening staat gepland voor 26 mei.

Meer informatie vind je hier terug.

 

Southport Pleasureland zal dit jaar een nieuwe looping coaster openen. Speed Loop is een achtbaan gebouwd door het Italiaanse bedrijf Pinfari en bevat 1 inversie. De achtbaan is 365 meter lang en is 11 meter hoog.

Meer informatie vind je hier terug.

 

Tir Prince Family Funfair opende in maart een tweede achtbaan. Batman is een Wilde Muis achtbaan van Fabbri. De achtbaan heeft een andere lay-out dan de doorsnee Wilde Muis achtbaan.

Meer informatie vind je hier terug.

 

Twinlakes Park zal dit jaar een spinning coaster van SBF Visa Group openen. De exacte openingsdatum is nog niet bekend.

 

Oakwood Theme Park opent dit jaar haar 6de achtbaan. Flight of the Giant Peach is een achtbaan gebouwd door Pinfari. De achtbaan behaald een snelheid van 45 km/u en is 11 meter hoog. Flight of the Giant Peach is afkomstig uit het M&Ds Scotland’s Theme Park.

Meer informatie vind je hier terug.

 

South Pier opent dit jaar opnieuw een achtbaan. Het gaat om de Big Apple achtbaan die afkomstig is uit Dreamland. De achtbaan zal in South Pier door het leven gaan als Happy Caterpiller.

 

Alpine Coasters (1):

Zip World zal dit jaar een alpine coaster openen, uniek voor het Verenigd Koninkrijk, want er zijn geen andere Alpine Coasters in het land. Forest Coaster wordt 1000 meter lang en zal gebouwd worden door de Duitse fabrikant Wiegand.

Meer informatie vind je hier terug.

 

 

Spanje (1):

Ferrari Land is een nieuw pretpark. In het pretpark staat er ook een achtbaan, dit is Red Force. Red Force is de snelste en hoogste achtbaan van Europa en verpulverde de oude records met gemak. De achtbaan behaald een snelheid van 180 km/u en is 112 meter hoog. Red Force opende op 7 april.

Bekijk alle foto’s en details hier.

 

 

Italië (1):

Osteria Ai Pioppi is al jarenlang bezig met de bouw van de gelanceerde achtbaan Catapulta. De achtbaan lijkt maar niet af te geraken, de vraag is dan ook of de achtbaan dit jaar zal kunnen openen of opnieuw uitgesteld zal worden. Ai Pioppi staat zelf in voor het ontwerp en de bouw van de attractie, ook alle andere achtbanen en attracties werden door de eigenaar van het park gebouwd.

 

 

Oostenrijk (1):

Wiener Prater opende op 31 maart de indoor achtbaan Höllenblitz. De achtbaan zal alleen in 2017 in het pretpark staan en zal na augustus terug gaan reizen op de Duitse kermissen. Höllenblitz behaald een snelheid van 80 km/u en is 18 meter hoog. De achtbaan van 860 meter heeft draaiende karretjes.

Meer informatie vind je hier terug.

 

 

Zwitserland (1):

Conny-Land zal dit jaar een tweede achtbaan openen op 8 april. Cobralino wordt een achtbaan van de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer bedoeld voor de aller kleinste onder ons. Alleen kinderen zullen een ritje kunnen maken op deze mini coaster. 

 

 

Denemarken (2):

Djurs Sommerland zal op 6 mei een hangende achtbaan van 12 miljoen Euro openen. DrageKongen is gebouwd door Intamin Amusement Rides en behaald een snelheid van 85 km/u. De achtbaan is 825 meter lang en 30 meter hoog.

Bekijk alle foto’s en details hier.

 

Knuthenborg Safaripark opent op 25 mei haar eerste achtbaan. Kampala Express wordt 6 meter hoog en 100 meter lang. De achtbaan wordt er eentje voor de hele familie en wordt gebouwd door Gerstlauer Amusement Rides.

Meer informatie vind je hier terug.

 

 

Zweden (1):

Furuvik opent dit jaar een Family Boomerang Coaster van Vekoma. Fireball wordt 23 meter hoog en zal een snelheid krijgen van 60 km/u. Het parcours van 210 meter wordt zowel voorwaarts als achterwaarts afgelegd.

Meer informatie vind je hier terug.

 

 

Finland (1):

Särkänniemi Amusement Park opent in juni een gelanceerde achtbaan van Primier Rides. Hype is 45,7 meter hoog, tijdens de rit wordt er een snelheid van 99,8 km/u bereikt. Er vinden ook nog 3 lanceringen plaats tijdens de rit.

Meer informatie vind je hier terug.

 

 

Noorwegen (1):

Bjørneparken Wildlife Zoo opende op 15 juli een Big Apple achtbaan. De achtbaan heeft de naam Gyldenklo gekregen en is de eerste achtbaan voor het park.

Lees er hier alles over.

 

 

Polen (6):

Energylandia zal dit jaar maar liefst 4 nieuwe achtbanen openen. Speed is een Water Coaster van Intamin Amusement Rides. Boomerang is een Family Boomerang Coaster van Vekoma. Circus Coaster is een kinderachtbaan van SBF Visa Group en Happy Loops is een spinning coaster van SBF Visa Group.

Alle informatie, bouwupdates en foto’s over deze 4 nieuwe achtbanen kan je hier terug vinden.

 

Legendia is de nieuwe naam van Śląskie Wesołe Miasteczko. Lech Coaster is een achtbaan gebouwd door Vekoma en moet openen in juli. De achtbaan zal een snelheid behalen van 95 km/u en is 40 meter hoog. Tijdens het parcours van 908 meter gaan de bezoekers 3 keer overkop.

Bekijk alle foto’s en details hier.

 

Rabkoland opent dit jaar een tweede achtbaan. Vikingcoaster wordt er eentje voor de allerkleinsten, helaas zullen volwassen mensen hier niet in geraken. De achtbaan is een Kiddy Racer van de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides.

Meer informatie vind je hier terug.

 

 

Kroatië (3):

Fun Park Mirnovec moet op 25 juli 2017 haar deuren openen en dit doen ze met drie achtbanen. Rio Bravo Train is een kinderachtbaan van de Italiaanse achtbaanbouwer SBF Visa Group. Big Blue wordt de Twist and Shout achtbaan uit het voormalige Schotse pretpark Loudoun Castle, hierdoor wordt een oude Schwarzkopf achtbaan gered. Alien wordt dan weer een wilde muis achtbaan.

Meer informatie vind je hier terug.

 

 

Oekraïne (2):

Respublika is een shopping center dat eigenlijk al een paar jaar geleden had moeten openen. In dit shopping center zullen er twee achtbanen komen. De eerste wordt een Spinning Coaster van Maurer. De tweede wordt een Junior Coaster van Vekoma. Beide zullen een Custom lay-out krijgen dat past bij het winkelcentrum.

Alle info vind je hier.

 

 

Bron: rcdb