Bakken sluit klassieke Zierer achtbaan Racing

Na 48 jaar sluit het Deense pretpark Bakken haar klassieke Zierer achtbaan Racing. De achtbaan arriveerde in 1972 in het park en zal sluiten op zondag 13 september. Als eerbetoon wordt op 11 september Racing mooi versierd en voor deze speciale gelegenheid worden er ritjes gegeven tegen dezelfde prijs als toen de baan pas in Bakken aankwam.

 

Fans van klassieke achtbanen zullen hun hart voelen bloeden wanneer ze horen dat het Deense pretpark Bakken besloten heeft haar klassieke achtbaan Racing te sluiten. Deze achtbaan is van het type Flitzer, gebouwd door Zierer.

Racing opende in 1972 in het park, na eerst over de kermis gereisd te hebben. Dit betekent dat de baan 48 jaar lang haar rondjes reed in het park. Er wordt dan ook een passend afscheid georganiseerd op 11 september. Op deze dag zal de baan mooi versierd worden en kunnen bezoekers voor amper 5 Deense Kronen een ritje maken, de prijs die je ook betaalde op de openingsdag van de achtbaan.

Wat voor attractie deze baan zal vervangen, blijft voorlopig nog even gissen. We kunnen enkel hopen dat het opnieuw een achtbaan wordt.

 

 

Bron: bakken

Foto: Themeparkfreaks.eu