Nieuwe kermisattracties: Nederland 2019

Goed nieuws voor de Nederlandse kermisfanaten. Dit jaar zullen er heel wat nieuwe attracties verschijnen in Nederland. Ondertussen zijn er al meer dan 20 attracties bekendgemaakt en waarschijnlijk volgen er nog. Wij geven jullie alvast een overzicht van wat er verandert in 2019.

 

Een van de grootste nieuwe blikvangers wordt ongetwijfeld Aeronaut 1880 die Hoefnagels en Denies hebben aangekocht. Het gaat hier om een Star Flyer van maar liefst 80 meter hoog die gebouwd wordt door Fun Time. Verwacht wordt dan ook dat Aeronaut 1880 naast de grootste Nederlandse kermissen ook veel in Duitsland zal rondreizen.

 

Een tweede kanjer van formaat is de Police Academy van de exploitanten Koevoets en de Vries. Police Academy wordt het grootste funhouse van Nederland en zal maar liefst 5 verdiepingen tellen. Het funhouse wordt 12 meter hoog en 40 meter breed en zal heel wat speciale elementen bevatten zoals een vrijeval en een waterparcours. Men verwacht dat deze attractie voornamelijk Duitse kermissen zal bezoeken.

 

Ook achtbaanfans mogen al in hun handen wrijven want de exploitant Buwalda pakt alweer uit met een gloednieuwe achtbaan. Het gaan om de wilde muis achtbaan met draaiende karretjes en een Booster lift hill, dit wil zeggen dat de achtbaan een lancering krijgt. De rollercoaster wordt ontwikkeld door de Franse fabrikant Reverchon. Onderstaande foto is deze van een gelijkaardig exemplaar dat in Duitsland zal rondreizen.

 

Aernout 1880 wordt niet de enige nieuwe Star Flyer voor Nederland in 2019. Ook Albers en Ordelman zullen een Star Flyer aanschaffen. Deze worden wel een pak kleiner dan Aernout 1880. De Air Flyer van Albers wordt een exemplaar van 42 meter hoog, deze zal reizen naast de Space Jam die Albers al bezit. Sky Glider is dan weer de Star Flyer voor Ordelman, ook deze wordt 42 meter hoog en is gebouwd door Fun Time.

Peter Stroucken verkoopt na 1 jaar de Dragon Coaster alweer door en pakt uit met een nieuwe attractie. Dit is de Fire Ball, een Surf Ride van KMG. De exploitant Verhoef zal dan weer uitpakken met een Steile Wand en Sterrenberg krijgt er een Kolmax Plus Autoscooter bij, dit zijn botsauto’s.

 

Lamberink heeft een nieuw reuzenrad, eentje van het type RL33. De Fun Factory is dan weer een nieuwigheid voor de familie de Poorter, dit wordt een soort avonturenhuis waardoor je zal rijden met een karretje. Veldhuis en Mulder pakken uit met een gloednieuw prototype die gedoopt wordt tot World of the Living Dinosaurs, deze attractie staat volledig in het teken van de dinosaurussen.

 

Een verassing van formaat is dan weer het nieuws dat Sipkema de befaamde Devil Rock van de Duitse exploitant Steffens heeft overgekocht. Dit is een zeldzame Huss Flic Flac attractie, hiermee verdwijnt de laatste uit Duitsland. Een andere attractie die vanaf nu zal rondreizen in Nederland is de Crazy Jumbo voor Koevoets en de Vries. Deze attractie is een Kolmax Plus Jumbo die voorheen rondreisde onder Weber.

 

De gebroeders Straub zullen in 2019 de oude Pandora Polyp van Leanders terug op de kermis brengen. Deze historische Polyp heeft ruim 20 jaar opgeslagen gestaan en is in zeer slechte staat. Dit komt door een brand die uitbrak bij de attractie. Toch willen de gebroeders er alles aan doen om terug met deze klassieker te kunnen rondreizen. Het is de bedoeling dat de Polyp zoveel mogelijk in zijn originele staat wordt hersteld. Ook is er geen sprake van ledverlichting, maar de attractie zal uitgerust worden met ouderwetse lampen die passen bij de stijl van de Pandora Polyp. Voor dit grote project werd er een eigen Facebook-pagina opgericht.

 

Het spookhuis Shoker dat vroeger rondreisde onder Eckl is nu verkocht aan Hinzen. Het gaat hier om een spookhuis van de Duitse fabrikant Mack Rides. Glücksprinz is dan weer een groot Duits loterijkraam dat Vader heeft aangekocht. Damen pakt dan weer uit met de Maanraket, dit is een simulator.

 

Naast de nieuwigheden worden ook een aantal attracties vernieuwd. Arjaans zal de Miami Trip een restyle geven en de American Trip van v/d Molen wordt volledig vernieuwd en heropende onder de nieuwe naam Defender.

 

Helaas zijn er ook drie attractie die Nederland zullen verlaten. Het gaat hier om de Experience van Velthuis en Mulder, het Venezia Labyrint van Arjaans en de Skate Jumper van Ordelman.

 

Ook verschillende attracties zullen van eigenaar wisselen. Zo is de Beach Party Wip van v/d Weerdt verkocht aan de Poorter. De Power Polyp van Harms gaat naar Vader. De Dragon van Nick Moonen die in 2018 nog verkocht werd aan Peter Stroucken, zal in 2019 rondreizen als Family Dragon Coaster onder Dauphin en van der Beek. Een van de grootste attracties die een nieuwe eigenaar krijgt is de Heroes City XXL die van Koevoets en de Vries naar Frank Zuidema gaat.

 

Een volledig overzicht van alle nieuwigheden en veranderingen vindt u hieronder terug.

 

Volledig overzicht:

Even een overzichtje met alle nieuwe zaken:

Aeronaut 1880 voor Hoefnagels/Denies (Fun Time 80M Star Flyer)

Fire Ball voor P.Stroucken (KMG Surf Ride)

– Air Flyer voor Albers (42 meter hoge Star Flyer)

Police Academy voor Koevoets/de Vries (Fun House)

Nieuwe achtbaan voor Buwalda (Reverchon achtbaan met Boosterlift)

– Steile wand voor Verhoef (Steile wand)

– Reuzenrad voor Lamberink (RL33)

– Autoscooter voor Sterrenberg (Kolmax Plus Autoscooter)

– Fun Factory voor fam. de Poorter (rit met karretje – soort avonturenhuis)

– Dino Ride voor Veldhuis/Mulder (Dino Ride)

Sky Glider voor Ordelman (Starflyer)

Wipe Out voor Oudsen

– Wipe Out voor Sterevents

World of the Living Dinosaurs voor Velthuis-Mulder (Loopzaak)

– Jumbo voor Kriek-Buwalda (Kolmax Plus Jumbo)

– Fire Fighters voor F. Melissen (Loterij)

– Fried Chicken voor Pieters-Beekvelt

– Familie achtbaan voor Van Reeken (Achtbaan)

– Autoscooter voor Eckelboom (Autoscooter)

– Drop Out The Battle voor Joop vd Weerdt (Wipe Out)

 

Zaken die van het buitenland naar Nederland komen:

Devil Rock voor Sipkema (ex Steffens) (Huss Flic Flac)

– Crazy Jumbo voor Koevoets/de Vries (ex Weber) (Kolmax Plus Jumbo)

– Pandora Polyp voor gebroeders Straub (ex Leander) (Spider) (wordt volledig vernieuwd)

– Shocker voor J.Hinzen (ex Eckl) (Mack Spookhuis)

– Glücksprinz voor Vader (Grote Duitse Loterijkraam)

– Maanraket voor Damen (ex Valkenier) (simulator)

– Fire Fighters voor Frank Melissen (ex L. Scheffers) (Bussensport & Loterijverkoop)

 

Restyle:

– Miami Trip van Arjaans

– American Trip van v/d Molen wordt Defender

 

En de zaken die Nederland helaas gaan verlaten:

– Experience van Velthuis/Mulder

– Venezia Labyrint van Arjaans

– Skate Jumper van Ordelman

 

En de zaken met een nieuwe eigenaar:

– Beach Party Wip voor de Poorter (ex v/d Weerdt)

– Power Polyp naar E.Vader (ex A.Harms)

– Dragon kinderachtbaan naar v/d Beek/Dauphin (ex Stroucken)

– Heroes City XXL naar Frank Zuidema (ex Koevoets/de Vries)

 

 

Bron: Themepark.nl