Eerste twee attracties van nieuwe buitenzone opgebouwd bij Ticiland

Te midden van coronatijden opende op 10 oktober 2020 een gloednieuw pretpark in Zwitserland. Het nieuwe pretpark heeft de naam Ticiland en ligt vlak bij de Duitse grens. Twee maanden na de opening van het pretpark werd al gestart met de eerste uitbreidingswerken van een volledig nieuw buitengebied. Ondertussen staan de eerste twee attracties volledig overeind.

 

Zwitserland, de thuishaven van topconstructeurs zoals Bolliger & Mabillard (B&M) en Intamin Amusement Rides, had tot voor kort amper twee kleine pretparkjes. Daar kwam in oktober verandering in met de opening van Ticiland. Het pretpark is gelegen in het Zwitserse dorpje Stein am Rhein, vlak bij de Duitse grens. Je hoeft zelfs geen Zwitsers wegenvignet aan te schaffen om het pretpark te bezoeken. Ticiland is gevestigd aan de Rijn, ten westen van het Bodenmeer.

 

Nieuwe buitenzone:

Het pretpark zelf opende in eerste instantie volledig als indoor pretpark en is het ganse jaar open, afgezien van de verplichte sluitingen door de coronacrisis. Maar het pretpark startte twee maanden na de opening al aan haar eerste uitbreidingswerken voor een volledige buitenzone. Die werken komen niet onverwacht omdat het park de buitenzone al had aangekondigd in een interview met onze redactie.

Ondertussen staan de eerste twee attracties van deze buitenzone al volledig overeind. Het gaat om vliegende fietsen rond een minikasteeltje en een carrousel met zeilscheepjes. Het buitengebied moet klaar zijn tegen de lente en zal onder andere een elektrische Formule 1-racebaan voor kinderen bevatten alsook een waterattractie.

In het indoorgedeelte van Ticiland staan momenteel verschillende attracties zoals een zweefmolen, vrijevaltoren, Kontiki, carrousel, botsauto’s, binnenspeeltuin, botsboten en een heleboel kinderattracties. Het park heeft ook een rollercoaster met de naam Achterbahn. Deze werd gebouwd door de Duitse fabrikant Zierer en is van het model Force Two.

 

Hoe de opbouw van het buitengedeelte van Ticiland verloopt kan u hier bekijken.

 

Foto’s: Ticiland