Walibi Belgium start met testritten op de grootste Mega Coaster van de Benelux

Walibi Belgium gaat volgend jaar een nieuwe zone openen. De blikvanger wordt de grootste Mega Coaster van de Benelux die hoogstwaarschijnlijk de naam Kondaa zal krijgen. Ondertussen vonden de eerste testritten plaats op de gloednieuwe achtbaan.

 

De ontwikkelingen rond de nieuwe Mega Coaster voor Walibi Belgium gaan vliegensvlug vooruit. De afgelopen weken en maanden volgde de ene belangrijke update na de andere zichzelf op. Half september werd al het laatste trackdeel geplaatst van de achtbaan. Daarna werd de focus van de werken verplaatst naar de verschillende gebouwen in het nieuwe gebied en ondertussen werd ook gestart met het thematiseren.

Begin november kwam de eerste trein aan in het park en werd deze op de baan gezet. Even later werd het gedetailleerd ontwerp van de treinen onthuld en midden november werd de tweede trein op de track geplaatst. Daarna werd gestart met de testritten voor te bereiden door middel van de zogenaamde pull-through testen en kwam ook de tweede attractie van het gebied aan.

Nadat eerder deze week de achtbaantrein stapvoets het station werd binnengereden en met de kennis dat de voorbereidingswerken voor de testritten al waren gebeurd, leek het er op dat we de eerste echte testritten dan ook snel zouden kunnen verwachten. Die voorspellingen kwamen ook uit want vandaag heeft de achtbaantrein voor het eerst het volledige parcours afgelegd. Het was de Walibi Band die de eerste beelden kon vastleggen.

 

Vermoedelijke naam:

Tijdens één van de vele thematiseringswerken de afgelopen weken, kon men zien dat er in het groot letters waren gegraveerd bij de ingang van de attractie. Deze letters vormen de naam “Kondaa” en dit zal dan ook vermoedelijk de naam van de achtbaan worden. Of de naam ook een speciale betekenis heeft, is nog niet bekend.

 

Grootste Mega Coaster van de Benelux:

De Mega Coaster werd ontworpen en gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides en wordt met zijn 50 meter hoge lifthill, lengte van ruim 1200 meter en maximumsnelheid van 113 km/u de snelste en hoogste achtbaan van de Benelux. Daarnaast is het de eerste rollercoaster die een Wall Stall bevat, dit is een Non-Inverted Cobra Roll. De achtbaan met bijhorend themagebied zou moeten openen bij de seizoenstart in 2021.

Volg het volledige project op de voet via onze bouwupdates.

 

Video: Walibi Belgium