Eerste trein nieuwe Mega Coaster aangekomen in Walibi Belgium

In Walibi Belgium heeft men een nieuwe mijlpaal bereikt tijdens de bouw van de nieuwe Mega Coaster. Vandaag is namelijk de eerste trein van de gloednieuwe achtbaan toegekomen op de werf. De nieuwe achtbaan wordt de snelste, hoogste en langste rollercoaster van de Benelux en moet in 2021 openen voor het publiek.

 

In Walibi Belgium is men volop aan het bouwen aan hun nieuwste aanwinst. Het parcours van de nog naamloze Mega Coaster is inmiddels volledig rond en men is druk in de weer met de thematisering van het station. Vandaag kwam de eerste trein van de nieuwe achtbaan toe. Op foto’s die Walibi Belgium deelt op sociale media is te zien dat de trein karretje per karretje van de trailer gehaald wordt. De trein zit nog ingepakt, dus de kleuren zijn voorlopig niet te zien. Vermoedelijk zal het park spoedig beginnen met het testen van de nieuwe Mega Coaster. 

De Mega Coaster werd gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides en is maar liefst 1200 meter lang. De achtbaan wordt voorzien van een 50 meter hoge liftheuvel met een first drop van 80°. Er zal een snelheid tot 113 km/u bereikt worden en er zijn 15 airtime-momenten voorzien. Hiermee is het de langste, hoogste en snelste achtbaan van de Benelux. De achtbaan en het bijhorende Voodoo-themagebied moeten openen bij de start van het nieuwe seizoen in 2021.

Ondertussen is een deel van het erg mooi gethematiseerde station uit de steigers. Dat kunnen we zien op de onderstaande foto’s die Walibi Belgium deelde. De volledige bouw van de Mega Coaster kan je hier op de voet volgen.

Foto’s: Walibi Belgium