Laatste trackdeel geplaatst van Extreme Spinning Coaster in Plopsaland De Panne

De bouw van de nieuwe achtbaan in Plopsaland De Panne gaat momenteel aan een razend tempo vooruit. De nieuwe achtbaan heeft de werknaam Time Traveler en wordt een Extreme Spinning Coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides. Deze Europese primeur zal in 2021 geopend worden en wordt de eerste achtbaan met draaiende karretjes die overkop gaat in Europa.

 

De bouwwerken aan Time Traveler gaan de laatste weken erg hard. Half september kwamen de eerste supports aan in het park. Een week later stonden ze al overeind. Half oktober kwamen dan ook de eerste trackdelen aan in het park en eind oktober werden de eerste trackdelen geplaatst.

Begin november werd de eerste inversie volledig opgebouwd, daarna werd er verder gewerkt aan de lancering en begin december werd gestart met de bouw van enkele spectaculaire elementen. Een paar dagen later werd het hoogste punt bereikt en daarna werd het ene element na het andere afgewerkt.

Ondertussen werd het laatste trackdeel geplaatst.

 

Time Traveler wordt een Extreme Spinning Coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides. Dit wil zeggen dat het een achtbaan wordt met draaiende karretjes, lanceringen en inversies. Het is de allereerste keer dat er in Europa een Spinning Coaster gebouwd wordt die lanceringen bevat of inversies heeft, laat staan een combinatie van die twee kenmerken. Hiermee heeft Plopsaland De Panne dus een dubbele Europese primeur te pakken.

 

Time Traveler zal een maximale snelheid behalen van 90 km/u. Dit is evenveel als Anubis The Ride. De achtbaan wordt 33 meter hoog en zal een lengte hebben van 920 meter, waarmee het de op twee na langste achtbaan van België wordt. Als kers op de taart zal het parcours maar liefst 2 lanceringen en 5 inversies bevatten, een wereldrecord op een spinning coaster. Met de bouw van Time Traveler is een investering van 15 miljoen euro gemoeid.

 

De bouwwerkzaamheden kan je op de voet volgen in onze bouwblog.

 

Foto’s: Themepark Magic, Themepark Updates