Walibi Belgium bereidt pull-through testen voor bij nieuwe Mega Coaster

Walibi Belgium gaat volgend jaar een nieuwe zone openen. De blikvanger wordt de grootste Mega Coaster van de Benelux. De afgelopen dagen werden de treinen op de baan gezet en ondertussen bereid het park de testritten voor. Ook de tweede attractie voor deze zone is nu ter plaatse.

 

De bouwwerken rond de nieuwe Mega Coaster voor Walibi Belgium gaan vliegensvlug vooruit. De afgelopen weken en dagen volgde de ene belangrijke update na de andere zichzelf op. Half september werd al het laatste trackdeel geplaatst van de achtbaan. Daarna werd de focus van de werken verplaatst naar de verschillende gebouwen in het nieuwe gebied en ondertussen werd ook gestart met het thematiseren.

Vorig weekend kwam de eerste trein aan in het park en werd deze op de baan gezet. Ondertussen werd het gedetailleerd ontwerp van de treinen onthuld en deze week werd ook de tweede trein op de track geplaatst.

Momenteel is het park bezig met de allereerste testen voor te bereiden. Dit kunnen we zien aan het grote stalen frame dat rond de trein wordt gezet. Deze stalen frame dient voor de zogenaamde pull-through testen te kunnen uitvoeren. Dit wil zeggen dat de achtbaantrein traag door het parcours wordt getrokken met het stalen frame rond de trein, om te kijken of inzittenden geen supports, decoratie-elementen of andere onderdelen kunnen aanraken. Het frame is dus even breed als bezoekers hun armen maximaal kunnen uitsteken tijdens een ritje.

Dit geeft aan dat het waarschijnlijk niet lang meer zal duren voor de achtbaantrein door het parcours zal razen en zo haar eerste testritjes zal afwerken. Een andere interessante update die momenteel te zien is, is dat de tweede attractie voor dit gebied is aangekomen. Het gaat om de attractie “Stunt Flight” uit de themazone “Fun World” die in september daar al werd afgebroken. Deze attractie komt dus mee in de nieuwe zone te staan en is momenteel al volledig herschilderd met een bruine kleur.

Ook rond de gebouwen en thematisering van de nieuwe zone wordt verder gewerkt. Daarnaast zijn er ook werkzaamheden bezig vlak naast de achtbaan Tiki Waka die in 2018 opende.

De nog naamloze Mega Coaster werd ontworpen en gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides en wordt met zijn 50 meter hoge lifthill, lengte van ruim 1200 meter en maximumsnelheid van 113 km/u de snelste, langste en hoogste achtbaan van de Benelux. De achtbaan met bijhorend themagebied zou moeten openen bij de seizoenstart in 2021.

Volg het volledige project op de voet via onze bouwupdates.

 

Foto’s: ThemePark Magic, Walibi Belgium