Gedetailleerd treinontwerp van Mega Coaster Walibi Belgium onthuld

Nadat eerder deze week de treinen voor de gloednieuwe Mega Coaster arriveerden in Walibi Belgium, was het reikhalzend uitkijken naar het definitieve ontwerp. Vandaag doken op social media de eerste foto’s op van de achtbaantrein in haar volle glorie, klaar voor de eerste testritten.

Walibi Belgium teasede eerder deze week de komst van de treinen voor hun spectaculaire nieuwe Mega Coaster. Daar waren ze echter nog in wit plastic ingepakt om niet te veel prijs te geven. Dat was buiten facebookpagina Themepark Magic gerekend, die vandaag als eerste foto’s van de rijkelijk gedetailleerde treinen naar buiten bracht, wanneer de treinen op de baan werden gehesen.

Het design van de frontcar lijkt een kruising tussen een Egyptisch-uitziend mythisch wezen en een reptiel. Het groen-blauw kleurenschema en de verouderingstechnieken doet deze achtbaantrein zowel perfect aansluiten bij de darkride Challenge of Tutanchamon als het themagebied Exotic World. Daarnaast werd nu ook bevestigd dat de achtbaan een comfortabele heupbeugel krijgt, zoals we die kennen van onder andere Taron (Phantasialand) en Taiga (Linnanmäki) zonder vervelende riempjes.

De nog naamloze Mega Coaster werd ontworpen en gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides en wordt met zijn 50 meter hoge lifthill, lengte van ruim 1200 meter en maximumsnelheid van 113 km/u de snelste, langste en hoogste achtbaan van de Benelux. De achtbaan (met bijhorend themagebied) zou moeten openen bij de seizoenstart in 2021.

Volg het volledige project op de voet via onze bouwupdates.

 

Foto’s: ThemePark Magic