Laatste trackdeel geplaatst van nieuwe Mega Coaster in Walibi Belgium

Op de werf van de nieuwe Mega Coaster in Walibi Belgium is een belangrijke mijlpaal bereikt. Het laatste trackdeel van de achtbaan werd zonet geplaatst! Hiermee lijkt de opening van april 2021 moeiteloos gehaald te zullen gaan worden.

 

In Walibi Belgium kan men een fles champagne openen. Vandaag werd het laatste trackdeel van de nieuwe Mega Coaster geïnstalleerd. Daarmee staat de 50-meter hoge achtbaan volledig overeind. Op foto’s die het park online plaatste zijn ook enkele andere delen van de baan te zien, waaronder de Wall Stall, dit is een Non-Inverted Cobra Roll.

De nog naamloze achtbaan werd gebouwd door Intamin Amusement Rides en is maar liefst 1200 meter lang. Verder zullen er snelheden bereikt worden tot 113 km/u. Hiermee is het de langste, hoogste en snelste achtbaan van de Benelux. De achtbaan en het bijhorende Voodoo themagebied moeten openen bij de start van het nieuwe seizoen in 2021.

De volledige bouw van de Mega Coaster kan je hier op de voet volgen.

 

Foto’s: Walibi Belgium