Bollywood Park Dubai sluit voorgoed de deuren

Bollywood Park Dubai, gelegen in Dubai Parks & Resorts in de Verenigde Arabische Emiraten, heeft aangekondigd voorgoed gesloten te zijn. De aankondiging kwam compleet onverwacht al had het park al wel enige tijd te maken met lage bezoekcijfers. Onze redactie bezocht toevallig dit jaar nog het park.

 

Bollywood Park Dubai opende in 2016

Bollywood Park Dubai was lange tijd zowat het park dat het meest onder de radar bleef in het Dubai Parks & Resorts. De meeste mensen bezochten vooral het internationaal veel bekendere Legoland (pret- en waterpark) en Motiongate, een indrukwekkend indoorpretpark met attracties rond bekende internationale films.

Bollywood Park Dubai opende in 2016 vooral met shows rond bekende Bollywoodfilms uit India wat ervoor zorgde dat westerse toeristen niet goed wisten of dit park hen wel zou kunnen boeien. Het hielp dan ook niet dat er een pittige toegangsprijs gevraagd werd van 80 euro, evenveel als Motiongate en Legoland Dubai.

 

Six Flags Dubai

Pas in 2020 kreeg het pretpark ook meer aandacht van de pretparkfans toen het besloot om een heleboel attracties op te kopen die origineel bestemd waren voor het gecancelde Six Flags Dubai project. Dit park had eveneens geopend moeten worden in Dubai Parks & Resorts. Zo openden negen mechanische attracties,waaronder een reuzenrad en de hoogste starflyer ter wereld.

Het park kocht ook vier achtbanen over van Six Flags Dubai, waarvan er twee meteen opgebouwd werden en de twee andere bleven opgeslagen bij het park liggen. De kleinste achtbaan was Taxi #1, deze opende uiteindelijk in 2021 en is een kinderachtbaan van Zamperla. De achtbaan die de aandacht trok van de pretparkfans was Bombay Express, een houten achtbaan gebouwd door Great Coasters International. Deze zag er goed uit, werd afgewerkt in 2021, testritten gebeurden, maar werd nooit geopend voor het publiek.

De andere twee achtbanen die opgeslagen lagen in het park waren een Hyper Coaster van Mack Rides en een PowerSplash van Mack Rides.

 

Mooi park met weinig te doen

Op 20 april 2023 liet het park in een statement weten dat het Bollywoodpark voorgoed gesloten zou blijven. Het park was sinds 22 maart gesloten wegens de ramadan. Dit betekende geen heropening en geen afscheid voor de fans. Een zeer plots einde dus.

Wat de juiste sluitingsreden is, werd niet bekendgemaakt. Vermoedelijk kwam het door de tegenvallende bezoekersaantallen. Het park was erg vaak heel rustig, al hebben wel meer parken in de Verenigde Arabische Emiraten dit probleem. Ook bij ons bezoek duurde het even eer we andere bezoekers tegenkwamen in het park. Dat is op vele foto’s ook goed te zien die we toen maakten.

Wij bezochten het park nog tijdens onze trip naar de Verenigde Arabische Emiraten eerder dit jaar, al hadden we toen nog geen idee dat het park amper twee maand later voorgoed zou sluiten. We werden aangenaam verrast door de mainstreet van het park. Deze is heel erg mooi gemaakt. Het hele park lag er eigenlijk goed bij. Helaas viel er heel erg weinig te doen in het park. De meest interessante attracties waren de nieuwe attracties die overgekocht waren van Six Flags. We hebben één show gezien, die stelde bij ons teleur, terwijl dit park toch rond shows draait. De toegangsprijs was ook gewoon veel te hoog voor wat het park te bieden had.

 

 

Bron: Bollywood Park Dubai

Foto: Jonathan Sansens (Themeparkfreaks.eu)