Bollywood Parks Dubai heropent de deuren met negen nieuwe attracties

Bollywood Parks Dubai, gelegen in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten, heropende de deuren met negen nieuwe attracties. Het park was eerder een jaar gesloten gebleven wegens de uitbraak van het coronavirus. Onder de negen nieuwe attracties zitten ook twee rollercoasters.

 

Bollywood Parks Dubai, gelegen in Dubai Parks and Resorts waar onder andere ook Motiongate, Legoland Dubai en Legoland Water Park Dubai gelegen zijn, heropende de deuren op 21 januari 2021 na bijna een jaar te zijn gesloten gebleven wegens het coronavirus.

De heropening vindt plaats met maar liefst negen nieuwe attracties. Het gaat onder andere om de 143 meter hoge Bollywood Skyflyer, de hoogste Starflyer ter wereld. De Wheel of Stars, een reuzenrad van 55 meter is meteen ook al een klapper van formaat. Verder is er nog de achtbaan Taxi No.1, dit is een kleine familiecoaster van Zamperla, die nieuwigheid was tot nu nog niet bij de achtbaanfans geraakt.

Maar dat is nog niet alles. Adrenalinejunkies kunnen zich verheugen op een ritje met de Hawa Hawai, een kleurrijke familierit die het gevoel van vliegen met een deltavlieger simuleert, evenals Abraa Ka Dabraa, een leuke en mystieke swingende Abra-rit.

Fan van waterattracties? Mansoon Masti is een spetterende familieattractie die je meeneemt op een kronkelig moessonavontuur. Ook een raketsimulator biedt een avontuurlijke rit met de ruimte als thema, deze werd speciaal gemaakt voor kleine kinderen. Er is ook een nieuw Indiaas restaurant en een aantal nieuwe kraampjes die traditioneel Indiaas street food serveren.

 

Houten achtbaan:

Maar naast de negen nieuwe attracties die nu al meteen geopend werden is er nog een klepper van formaat op komst. Op dit moment wordt er namelijk gewerkt aan een houten achtbaan, de eerste in het Midden Oosten. De achtbaan krijgt de naam Bombay Express en zal een stalen draagconstructie krijgen, waardoor het een houten hybride achtbaan wordt, het omgekeerde dus van Untamed in Walibi Holland dat een stalen hybride achtbaan is omdat het houten supports heeft en stalen track.

Veel over deze rollercoaster is nog niet geweten, maar volgens het park zal deze een wereldrecord pakken. Om wat voor wereldrecord dit dan juist moet gaan, is nog niet duidelijk. Een gelanceerde shuttle coaster met splash element, een zogenaamde Pulsar kloon die eerder op de tekeningen stond van de nieuwe uitbreidingen, lijkt niet meer gebouwd te zullen worden.

 

De nieuwigheden

Bron: timeoutdubai

Foto’s: Dubai theme parks and resorts – unofficial