Twee Mack Rides rollercoasters aangekomen bij Bollywood Parks Dubai

Bij het Arabische pretpark Bollywood Parks Dubai zijn twee nieuwe rollercoasters gespot. Het gaat om twee achtbanen van de Duitse fabrikant Mack Rides. Zowel een PowerSplash achtbaan als een looping coaster wachten om opgebouwd te worden.

 

Bollywood Parks Dubai opende de deuren op 17 november 2016 in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Het pretpark is gelegen in het Dubai Parks and Resorts waaronder andere ook Motiongate, Legoland Dubai en Legoland Water Park Dubai gelegen zijn en wordt uitgebaat door de Spaanse groep Parques Reunidos waar ook Bobbejaanland, Attractiepark Slagharen en Movie Park Germany onderdeel van zijn.

Bollywood Parks Dubai draait rond de Indische Bollywood films en spektakels, de Indische tegenhanger van Hollywood. Dit jaar opende het park haar eerste achtbaan met Taxi #1, een Single Helix coaster van Zamperla. Een tweede achtbaan is klaar om geopend te worden, dit is Bombay Express, de eerste houten achtbaan van het Midden-Oosten en werd gebouwd door Great Coasters International.

 

Six Flags Dubai:

Ondertussen zijn er ook nog twee andere rollercoasters aangekomen bij het park. Het gaat om een PowerSplash zoals Pulsar in Walibi Belgium en ook een looping coaster is present, waarschijnlijk eentje van het model Flash. Dit is de hoogste en snelste achtbaan die Mack Rides ooit bouwde. Beide rollercoasters zijn afkomstig van het geannuleerde project Six Flags Dubai. Ook de houten achtbaan Bombay Express was origineel voorzien voor Six Flags Dubai. Het is niet helemaal duidelijk wanneer de beide achtbanen zullen opgebouwd worden en of dit ook effectief in Bollywood Parks Dubai zal zijn.

Eerder opende Motiongate ook al twee andere achtbanen die bestemd waren voor Six Flags Dubai. Het ging hier om een 4D Free Spin rollercoaster van de Amerikaanse fabrikant S&S Sansei Technologies waarbij de karretjes rond hun horizontale as draaien waardoor de bezoekers meerdere keren per rit overkop gaan. De andere achtbaan is een spinning coaster van Maurer Rides die een Non-Inverted Loop bevat.

Bron: rcdb

Foto’s: rcdb (Nico Eckstein)