Track bijna compleet van Bombay Express in Bollywood Parks Dubai

Bollywood Parks Dubai, gelegen in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten, heropende de deuren met negen nieuwe attracties. Het park was eerder een jaar gesloten gebleven wegens de uitbraak van het coronavirus. Maar naast deze 9 nieuwe attracties is er ook nog een houten achtbaan in opbouw. De bouwwerkzaamheden zijn nu bijna rond.

 

Bollywood Parks Dubai, gelegen in Dubai Parks and Resorts waar onder andere ook Motiongate, Legoland Dubai en Legoland Water Park Dubai gelegen zijn, heropende de deuren op 21 januari 2021 na bijna een jaar te zijn gesloten gebleven wegens het coronavirus.

De heropening vond plaats met maar liefst 9 nieuwe attracties waaronder een achtbaan, een 55 meter hoog reuzenrad en de hoogste starflyer ter wereld. Maar daar blijft het niet bij want later dit jaar wordt nog een tiende nieuwe attractie geopend. Het gaat om Bombay Express, de allereerste houten achtbaan van het Midden-Oosten.

 

Bombay Express:

Bombay Express heeft een stalen draagconstructie, waardoor het een houten hybride achtbaan is, het omgekeerde dus van Untamed in Walibi Holland dat een stalen hybride achtbaan is omdat het houten supports heeft en stalen track.

Veel over deze rollercoaster is nog niet geweten, maar volgens het park zal deze een wereldrecord pakken. Lang bleef dit record geheim maar nu is bekendgemaakt dat deze houten achtbaan de meeste airtime zal hebben van alle houten achtbanen in de wereld. Ondertussen zijn de bouwwerkzaamheden vergevorderd en is bijna alle track geplaatst, enkel de first drop moet nog geïnstalleerd worden.

De volledige bouw van de achtbaan kan je hier op de voet volgen.

 

 

Foto’s: Dubai theme parks and resorts – unofficial