Conny-Land gaat nieuwe Roller Ball achtbaan bouwen

Het Zwitserse pretpark Conny-Land gaat dan toch een nieuwe achtbaan bouwen. Het park heeft de plannen voor een nieuwe Roller Ball achtbaan uit de koelkast gehaald en kondigt de nieuwigheid nu officieel aan.

 

Grote veranderingen:

Conny-Land is vlak bij de Duitse grens gelegen. Het is een kleinschalig pretpark, maar het belangrijkste van Zwitserland. Voor dit pretpark is een nieuw tijdperk aangebroken want Conny-Land brak in 2021 de voormalige dolfijnenlagune af om plaats te maken voor nieuwe attracties.

Voor het kleinschalig pretpark betekende dit meteen een enorme ruimte die vrijkwam. Het oude dolfijnbassin nam ongeveer een vijfde van de attractieoppervlakte in beslag. Welke attracties er juist allemaal zullen komen is niet duidelijk. Wel staat vast dat hier onlangs een darkride/freefall attractie geopend werd. Deze heeft de naam Crazy Professor gekregen.

 

Nieuwe achtbaan:

Los van deze nieuwigheden heeft het park nu haar plannen voor een nieuwe achtbaan uit de koelkast gehaald. Normaal had de nieuwe attractie in 2021 al moeten gebouwd worden waar dat werd dus voor onbepaalde tijd gepauzeerd. Het is niet duidelijk of de achtbaan dit jaar nog gebouwd zal worden of moet openen voor het nieuwe seizoen van 2024.

Het gaat om een Roller Ball achtbaan die gebouwd wordt door de Zwitserse fabrikant Ride Engineers Switzerland (RES). Deze achtbaan wordt van hetzelfde model als Wilde Hilde in het Duitse pretpark Schwaben Park. Dit betekent dat de achtbaan 20,5 meter hoog wordt, 88 meter lang zal zijn en een snelheid zal behalen van 25,2 km/u.

Tijdens de rit zullen de bakjes heen en weer schommelen waardoor er een uniek effect ontstaat die enkel te beleven is op de Roller Ball achtbanen. De attractie past op een oppervlakte van 7 bij 19 meter waardoor er nog plaats zal over zijn om nog andere nieuwe attracties te bouwen.

 

Bovenop dak:

Wat opvalt is dat op de foto die Conny-Land deelde op haar facebookpagina niet het normale model te zien is van de Roller Ball, maar wel de dubbele uitvoering met twee tracks. Zowel eentje langs de voorkant als ook langs de achterkant. Het is niet duidelijk of dit bewust zo gekozen is. Mocht dit wel het geval zijn zal het de eerste keer ooit worden dat de dubbele uitvoering gebouwd zal worden.

De Roller Ball zal gebouwd worden op de plek van de Space Cimp, dit was een indoorspeeltuin. Wat speciaal wordt is dat de achtbaan op een gebouw zal gebouwd worden. Het betreft een nieuw gebouw die de botsauto’s zal huisvesten die tot nog toe vooraan in het park te vinden waren.

 

Cobra:

Conny-Land werd bekend in 2010 met de opening van de zeer unieke achtbaan Cobra. Het betreft een shuttle coaster van het Russische bedrijf Pax Company. Bezoekers worden eerst omhooggetrokken op een 42 meter hoge verticale spike, vooraleer ze naar beneden reden aan een snelheid van 85 km/u. Op het 215 meter lange parcours gaan ze door een looping vooraleer de trein ondersteboven tot stilstand komt op een Scorpion Tail, een zeer zeldzame en speciale inversie. Vanaf hier wordt het parcours weer helemaal achterstevoren terug afgelegd waardoor de bezoekers in totaal 3 keer overkop gaan.

 

Ticiland:

Conny-Land ligt vlak bij het nieuwe Zwitserse pretpark Ticiland dat in 2020 de deuren opende. Het gaat hier om een indoorpretpark met 1 achtbaan, een familiecoaster van de Duitse fabrikant Zierer.

 

Bron: Conny-Land