Hoogste Starflyer ter wereld maakt eerste testritten bij Bollywood Parks Dubai

In 2020 werd nog maar net het record van hoogste Starflyer ter wereldrecord verbroken en in 2021 zal dat opnieuw gebeuren. Bollywood Parks Dubai, gelegen in de Verenigde Arabische Emiraten, opent immers een nieuwe Starflyer die opnieuw het record zal verbreken. Ondertussen gingen de eerste testritten van start.

 

In 2021 opent Bollywood Parks Dubai drie grote nieuwe attracties die allen bedoeld waren voor het geannuleerde pretpark Six Flags Dubai. Het gaat om een PowerSplash, dit is een triple-launch coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides waarbij de rit eindigt met een grote splash in het water. Deze attractie kennen we van Pulsar in Walibi Belgium.

De tweede nieuwe attractie wordt een houten achtbaan. Deze heeft een stalen draagconstructie waardoor het als een hybride rollercoaster geklasseerd kan worden. Het is de eerste keer dat een houten achtbaan gebouwd wordt in de Verenigde Arabische Emiraten.

De derde nieuwe attractie is een Starflyer die maar liefst 143 meter hoog is en gebouwd werd door Funtime. Deze zal bij opening het record pakken van hoogste Starflyer in de wereld nadat dit record nog maar pas in 2020 verbroken werd door de 142 meter hoge Allgäuflieger in het Duitse pretpark Skyline Park. Skyline Park pakte dan weer het record af van de in 2018 geopende StarFlyer in Orlando International Drive die 138 meter hoog is.

Ondertussen gingen de eerste testritten van start op de Starflyer in Bollywood Parks Dubai. Op beelden die op sociale media verschenen kunnen we zien dat de Starflyer hoog boven alle andere attracties uittorent.

Foto’s: funtimethrillrides, lensdiary27