Skyline Park stelt opening nieuwe familieachtbaan uit naar 2023

Het Duitse Skyline Park kondigde eerder dit jaar aan dat het dit seizoen ging uitpakken met drie nieuwe attracties, waaronder twee nieuwe achtbanen. Nu komt het park op die belofte terug. Door langere levertermijnen bij de fabrikant wordt de opening van de familieachtbaan verschoven naar 2023.

 

Skyline Park, gelegen in het Duitse deelstaat Beieren, zou tijdens het seizoen 2022 maar liefst drie nieuwe attracties uitpakken. De grootste van deze drie attracties zou de familieachtbaan Berg- und Tal Hetz worden: een nieuw achtbaanmodel van de Italiaanse fabrikant SBF Visa, met een topsnelheid van 50 km/u. Door leveringsproblemen bij de fabrikant, die hoogstwaarschijnlijk te maken hebben met de wereldwijde tekorten aan bouwmaterialen en elektronica, wordt de opening van deze familieachtbaan noodgedwongen verplaatst naar 2023.

De opening van de twee andere toevoegingen, ook geleverd door SBF Visa, staat wel nog gepland voor komende zomer. De eerste is de kinderachtbaan Flotter Otto, van het model Double Coaster. De tweede attractie is de vliegtuigmolen Looping Alois: een interactieve en spannende vliegtuigmolen waar inzittenden zelf kunnen kiezen hoeveel keer ze over kop willen gaan. Wanneer de nieuwigheden precies openen, is momenteel nog niet bekend.

Naast deze drie investeringen is er voor 2024 een vermoedelijke investering van 8 à 10 miljoen euro gepland. De eigenaar van het park, Joachim Löwenthal, vermeldde in een interview dat het park plannen heeft om een 70 meter hoge achtbaan met een lengte van 1,2 km van de fabrikant Gerstlauer te openen. Deze plannen zijn nog niet officieel bevestigd door het park.

 

Bron en foto’s: Skyline Park, rcdb.com