Skyline Park gaat 70 meter hoge achtbaan bouwen!

Het Duitse pretpark Skyline Park is naar buiten gekomen met bijzondere plannen. Het pretpark, gelegen in de deelstaat Beieren, wil een 70 meter hoge achtbaan bouwen tegen 2024. Deze zal gebouwd worden door een Duitse fabrikant en zal de skyline van het park er helemaal anders laten uitzien.

 

Skyline Park is nog maar net begonnen aan de bouw van een nieuwe Spike Coaster en er duikt al nieuws op voor de volgende nieuwe achtbaan. Directeur van Skyline Park, Joachim Löwenthal, heeft namelijk bekendgemaakt in een interview met Augsburger Allgemeinen dat het park plannen heeft voor een nieuwe grote attractie in 2024.

 

Spectaculaire achtbaan:

De nieuwe attractie wordt de hoogste en langste achtbaan van Beieren. In totaal wordt de rollercoaster 1,2 kilometer lang. Hiermee wordt het de 8ste langste achtbaan van Duitsland. De huidige langste achtbaan van Duitsland is Silver Star in Europa Park met een lengte van 1620 meter.

Nog spectaculairder wordt de hoogte van maar liefst 70 meter. Hiermee zal het de 3de hoogste achtbaan van Duitsland worden na Silver Star in Europa-Park en Schwur des Kärnan in Hansa-Park die beide 73 meter hoog zijn. Op Europees niveau wordt het dan in één klap de 6de hoogste achtbaan. Momenteel wordt de Europese top 3 bezet door Red Force in het Spaanse pretpark Ferrari Land met een hoogte van 112 meter, Hyperion in het Poolse pretpark Energylandia met een hoogte van 77 meter en Shambhala in het Spaanse pretpark PortAventura Park met een hoogte van 76 meter.

 

Fabrikant:

De rollercoaster zal gebouwd worden door de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides. Dit bedrijf is gelegen op slechts 40 kilometer van Skyline Park en zij waren ook verantwoordelijk voor Schwur des Kärnan in Hansa-Park. Het is alvast een logische samenwerking omdat Gerstlauer de expertise heeft, vlakbij gelegen is en budgettair gezien in de plannen past. De attractie wordt een investering van 8 à 10 miljoen euro en moet openen in 2024. 

 

Allgäuflieger:

Zoals de naam doet vermoeden heeft Skyline Park wel iets met hoogtes. Vorig jaar opende er de Allgäuflieger, dit is een 142 meter hoge starflyer van Funtime die bij opening het record brak van hoogste starflyer ter wereld. Ondertussen werd dit record op zijn beurt verbroken door de Bollywood SkyFlyer in Bollywood Parks Dubai die 143 meter hoog is en eveneens gebouwd werd door Funtime.

 

Bronnen: rcdb, Parkerlebnis Freizeitpark-Magazine, Augsburger Allgemeinen

Foto: rcdb (Rik Engelen)