Bouwer in de kijker: SBF – Visa Group

Het Italiaanse bedrijf SBF-Visa Group is één van de best verkopende groepen uit het wereldje. Het is bijna onmogelijk een park op te noemen in onze omgeving waarin geen attractie van deze bouwer te vinden is. Het zijn voornamelijk de familie-en kinderattracties die het bijzonder goed doen, maar men bouwt ook indrukwekkende thrill rides.

 

Het bedrijf ontstond als SBF, in 1952. De oprichter was Italo Frison. Hij had een klein atelier, waar hij met enkel een hamer en plaatstaal botsautootjes maakte. Later begon hij met het bouwen van voertuigen voor kinderattracties en kleine draaimolens.

Om de SBF-Visa Group te bekomen, ging het bedrijf een samenwerking aan met Visa International. Op deze manier kan men de naam industrieleiders waar maken. Maar SBF en Visa zijn niet de enige bedrijven in de groep, ook het Russische bedrijf Italpark, Het Amerikaanse bedrijf RIDES 4U, Inc., Het Mexicaanse bedrijf HUGO ALBERTO HARO PÉREZ en het Franse bedrijf Univers Loisirs maken deel uit van de groep.

De groep bouwt attracties die zowel een vast plek kunnen krijgen in een park, maar ook op trailers, om zo naar de kermissen te reizen.

 

Wat bouwt dit bedrijf?

Een volledige opsomming maken van wat dit bedrijf allemaal bouwt is bijna onbegonnen werk, daarom laten we de voorbeelden voor zich spreken.

 

De Thrill Rides: Onder deze categorie plaatsen we alle grote attracties die voor de nodige kick zorgen. Dit gaat van schommelboten tot grote frisbees en zo veel meer.

 

Compact Moonraker

 

Dance Party

 

Matterhorn

 

Music Express

 

Pirate

 

Reverse Time

 

Sky Loop

 

Space Gun

 

Swing Tower

 

Tagada

 

Tekno Fly

 

Top Dancer

 

 

Family Rides: Onder de familie attracties vinden we de rondritjes, theekopjes, reuzenraden en veel meer.

 

Enkele voorbeelden

 

 

 

 

 

Kids Rides: Onder deze categorie vallen de kleinste attracties, die bedoeld zijn voor de kleinsten onder ons.

 

Convoi: autoritjes op een rail.

 

 

Ferris Wheel: Dit zijn reuzenraden, maar dan in met een beperkte hoogte.

 

 

Flying Chairs: Een zweefmolen op kinderformaat.

 

 

Mini topspin: Een topspin die niet ondersteboven gaat.

 

 

Verder zijn er tal van draaimolen en mini botsauto’s.

 

Achtbanen: Het bedrijf bouwt ook meerdere soorten achtbanen, de meest gekende zijn de kindercoasters en Spinning Coasters.

 

Cyclon Coaster

 

Magic Mouse

 

Shark coaster

 

Monorail Coaster

 

Hamster Wheel Coaster

 

Dogs coaster 

 

Spinning Coaster

 

Bron: SBF-Visa Group