Galaxy Park in Blockbuster Mall geopend met Maurer Spinning Coaster

In de Oekraïense hoofdstad Kiev is alweer een shoppingcenter met een achtbaan bijgekomen. Het gaat om Blockbuster Mall, waarin ook het pretpark Galaxy Park ligt. Het shoppingcenter opende in maart de deuren en ondertussen opende ook het pretpark met de achtbaan.

 

Oekraïne heeft er alweer een achtbaan bij in een shoppingcenter. Na Galaxy Park dat in 2016 opende in Lavina Mall, Happylon dat opende in Ocean Mall en het nog in aanbouw zijnde Respublika, is er nu alweer een nieuw shoppingcenter met een indoor pretpark geopend in Kiev. Het gaat om Blockbuster Mall, met daarin het indoor pretpark Galaxy Park.

De achtbaan is een Spinning Coaster van de Duitse fabrikant Maurer Rides. Maurer Rides bouwde onder andere ook Naga Bay in Bobbejaanland, net zoals de Winja’s in Phantasialand, Tarántula in Parque de Atracciones de Madrid, Dragon’s Fury in Chessington World of Adventures en Insider in Wiener Prater.

De achtbaan heeft de naam Американська Гірка gekregen wat gewoon “rollercoaster” of “achtbaan” betekend in het Oekraïens. De lay-out is speciaal op maat gemaakt van het park. De achtbaan is 15 meter hoog en heeft een lengte van 355 meter. Tijdens het parcours wordt er een snelheid bereikt van 55 km/u. Er kunnen 550 personen per uur een ritje maken.

 

Een korte video van de achtbaan kan u hier bekijken.

 

Bron: rcdb

Foto’s: Maurer Rides, Blockbuster Mall