Lavina Mall heeft nu ook een tweede achtbaan

Nabij de Oekraïense hoofdstad Kiev zal er dit jaar een nieuw winkelcentrum openen genaamd Lavina Mall. Lavina Mall wordt het tweede shopping center in Kiev dat 2 achtbanen zal bevatten, eerder berichtten we ook al over Respublika waar 2 achtbanen zullen openen dit jaar.

 

Lavina Mall:

Lavina Mall krijgt een totale oppervlakte van 140.000m². De oppervlakte wordt in 3 categorieën verdeeld: retail, entertainment en parking. Het shopping center zal meer dan 500 winkels bevatten en 50 restaurants. 1600 m² wordt beschikbaar gesteld voor elektronische winkels en 2000m² wordt vrijgemaakt voor meubelwinkels. De sportwinkels zullen eveneens 2000 m² in beslag nemen en de voedingswinkels nog eens 5000 m². Verder komt er nog een bioscoopcomplex van 12 zalen en een indoor waterpark van 14.700 m². In Lavina Mall zal ook 14.758 m² ruimte worden vrijgemaakt voor een indoor familieattractiepark dat de naam Galaxy krijgt.

 

Suspended Family Coaster:

In het indoor familieattractiepark komt een Suspended Family Coaster van de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma te liggen. Bij dit soort achtbanen hangen de bezoekers onderaan de track met de voeten los. De achtbaan wordt 19,6 meter hoog en zal een maximale snelheid behalen van 55 km/u. De 395 meter lange achtbaantrack wordt gebouwd op een oppervlakte van 89,9 meter bij 49,1 meter. Een gelijkaardige achtbaan bij ons in de buurt is Jimmy Neutron’s Atomic Flyer in Movie Park Germany. De achtbaan in Lavina Mall wordt een groter exemplaar. Deze zal zowel sneller gaan en hoger worden en de track wordt ruim een derde langer.

 

 

Spinning Coaster:

De tweede achtbaan wordt een Spinning Coaster van de Italiaanse achtbaanbouwer SBF Visa Group. De achtbaantrein krijgt dus draaiende karretjes van telkens 4 personen. Per treintje zijn er 4 bakjes waardoor 16 personen tegelijk een ritje kunnen maken. De achtbaan die de toepasselijke naam Spinning Coaster heeft gekregen, heeft een lay-out in de vorm van een 8-figuur. De achtbaan is dezelfde als in onderstaande video.

 

Respublika:

Een ander groot winkelcentrum dat wordt gebouwd in Kiev, is Respublika. Respublika wordt bijna 10 keer zo groot als Lavina Mall en zal een oppervlakte van 1.200.000 m² in beslag nemen. In Respublika komen eveneens twee achtbanen. De ene wordt een Spinning Coaster van Maurer AG. De andere wordt een achtbaan van Vekoma die een snelheid van 60km/u zal behalen en 18 meter hoog wordt. Deze achtbaan zal vertrekken van op de 3de verdieping, maar zal tot op het dak lopen en erna een duikvlucht nemen tot de 2de verdieping.

 

Bron en foto: UTG Company, rcdb