Ocean Mall shoppingcenter in aanbouw met Vekoma achtbaan

In Oekraïense hoofdstad Kiev schieten de shoppingcenters met rollercoasters uit de grond. De afgelopen jaren opende al meerdere complexen en ook nu kunnen we jullie melden dat er een nieuw shoppingcenter met bijhorende rollercoaster op komst is. Ditmaal gaat het om Ocean Mall dat een expansie wordt van het al bestaande shoppingcenter Ocean Plaza.

 

Oekraïne krijgt er alweer een achtbaan bij in een shoppingcenter. Na Galaxy Park dat in 2016 opende in Lavina Mall en de nog in aanbouw zijnde shoppingcenters Respublika en Blockbuster Mall, opent er dit jaar alweer een nieuw shoppingcenter met indoorpretpark in Kiev, de hoofdstad van het land. Het gaat om Ocean Mall, een uitbreiding van het bestaande Ocean Plaza shoppingcenter dat in 2013 geopend werd en al een pretpark bevat met Happylon. Het wordt al het 4de shoppingcenter met een achtbaan in Kiev.

Deze keer zal er een Junior Coaster gebouwd worden door de Nederlandse fabrikant Vekoma. De achtbaan wordt van hetzelfde model als de Frida in het Poolse pretpark Energylandia. Dit wil zeggen dat de achtbaan normaal 247 meter lang wordt, een hoogte zal hebben van 13 meter en een snelheid zal behalen van 44,6 km/u.

 

Het winkelcentrum Ocean Mall zal komen te liggen op het Antonovicha en Druzhba kruispunt, niet ver van het historische stadscentrum van Kiev. De totale oppervlakte van het complex is 122.382 m² met parkeergelegenheid voor 1.040 auto’s. Vanwege de verscheidenheid aan nutsvoorzieningen en metrolijnen onder het winkelcentrum, kan de Ocean Mall het meest gecompliceerde project in Kiev worden genoemd. Op de 5de verdieping komt de achtbaan te liggen.

 

Bronnen: VHCoasters, megaline, rcdb