Met bijna twee jaar vertraging is Galaxy Park dan toch geopend

Nabij de Oekraïense hoofdstad Kiev is het Galaxy pretpark in het nieuwe winkelcentrum in Lavina Mall met bijna twee jaar vertraging dan toch geopend. De opening liep vertraging op door het aanhoudend conflict met buurland Rusland, zij annexeerde in februari van 2014 het schiereiland de Krim.

 

Lavina Mall:

Lavina Mall heeft een totale oppervlakte van 140.000m². De oppervlakte is in 3 categorieën verdeeld: Retail, entertainment en parking. Het shoppingcenter bevat meer dan 500 winkels en 50 restaurants. Een oppervlakte van 1600 m² is beschikbaar gesteld voor elektronische winkels en 2000m² is vrijgemaakt voor meubelwinkels. De sportwinkels nemen eveneens 2000 m² in beslag en de voedingswinkels nog eens 5000 m². Verder is er nog een bioscoopcomplex van 12 zalen en een indoor waterpark van 14.700 m². Lavina Mall bevat ook 14.758 m² ruimte waar het indoor familieattractiepark “Galaxy” gelegen is. In onderstaande video zijn een aantal attracties van het pretpark te zien.

 

Suspended Family Coaster:

Het indoor familiepark bevat een Suspended Family Coaster die gebouwd is door de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma. Bij dit soort achtbanen hangen de bezoekers onderaan de track met de voeten los. De achtbaan is 19,6 meter hoog en behaald een maximale snelheid van 55 km/u. De 395 meter lange achtbaantrack is gebouwd op een oppervlakte van 89,9 meter bij 49,1 meter.

 

Spinning Coaster:

De tweede achtbaan is een Spinning Coaster van de Italiaanse achtbaanbouwer SBF Visa Group. De achtbaantrein heeft dus draaiende karretjes van telkens 4 personen. Per treintje zijn er 4 bakjes waardoor 16 personen tegelijk een ritje kunnen maken. De achtbaan die de toepasselijke naam Spinning Coaster heeft gekregen, heeft een lay-out in de vorm van een 8-figuur.

 

 

 

Bron: rcdb