Gloednieuwe thrillride in première gegaan op de kermis van Charleville-Mézières

Op de Fête Foraine d’Automne in de Franse stad Charleville-Mézières, niet ver van de Belgische grens, is een gloednieuwe thrillride in première gegaan. Het gaat om een attractietype die de naam Spider gekregen heeft en ontwikkeld werd door het Italiaanse bedrijf Fabbri Group.

 

De Franse exploitant Pfausser heeft uitgepakt met een gloednieuwe thrillride die hij aankocht bij de Italiaanse fabrikant Fabbri Group. Het gaat over een attractie van het type Spider die compleet nieuw ontwikkeld is. De attractie heeft 4 armen waar telkens 4 stoeltjes aanhangen. Het stuk waar de stoeltjes aan vasthangen kan draaien rond de verticale as, de middenas van de attractie draait op haar beurt eveneens. Tijdens de rit gaan de armen van de gondel op en neer waardoor de inzittenden heftige airtime kunnen ervaren.

Spider heeft een diameter van 17,2 meter en is 13,1 meter hoog. In totaal zijn er 4×4 zitjes, goed voor 16 personen per rit. De inzittende moeten 130 centimeter groot zijn voor ze worden toegelaten op de attractie. Een ritje duurt ongeveer vier minuten, waardoor er in totaal 240 personen per uur op de attractie kunnen. Spider weegt 35 ton en er bestaat zowel een parkmodel als een mobiele versie van deze attractie.

 

Het is de Franse exploitant Pfausser die de allereerste attractie van dit type heeft aangekocht en daarmee in première is gegaan op de Fête Foraine d’Automne in de Franse stad Charleville-Mézières. De attractie kreeg de naam Spider en zal op de Franse kermissen rondreizen in het voorjaar en najaar. Tijdens de zomermaanden zal de attractie in Lunapark Cap d’Agde staan. Dit is een zomerpretpark aan de Zuid-Franse kust.

 

 

Bronnen: Fabbri Group, Pfausser,

Foto’s: Themeparkfrekas (Jonathan Sansens, Bob Van dyck)

Video’s: Funfair Worldwide