Plopsa registreert domeinnamen voor nieuwe Nederlandse parken

De Plopsa Group is de afgelopen maanden serieus aan het uitbreiden. Zo wil het nieuwe parken openen in België, Polen en Tsjechië. Ondertussen is ook duidelijk geworden dat er plannen zijn voor meer parken in Nederland. De groep registreerde alvast twee nieuwe domeinnamen voor Nederlandse parken.

 

Plopsa-parken in Nederland:

De Plopsa Group heeft plannen om twee nieuwe parken te bouwen in Nederland. Het gaat om een waterpark en een indoorpretpark in de stad Den Haag, bij het sport- en evenementencentrum De Uithof. Ondertussen werden er al domeinnamen geregistreerd voor beide parken. Het gaat over plopsaindoordenhaag.nl en plopsaquadenhaag.nl.

Wie naar de desbetreffende domeinnamen surft krijgt geen foutboodschap te zien, maar wordt meteen omgeleid naar de bestaande hoofdpagina van alle Plopsa-parken. Toch kunnen we hieruit opmaken dat er een indoorpretpark moet komen met de naam Plopsa Indoor Den Haag. Daarnaast moet er ook een indoorwaterpark komen met de naam Plopsaqua Den Haag.

 

Uitbreidingen in Europa:

De Plopsa Group heeft momenteel 7 parken, verspreid over België, Nederland, Duitsland en Polen. Het eerste pretpark was het Belgische Plopsaland De Panne dat voorheen Melipark heette. In 2005 opende het tweede Plopsa-park met Plopsa Indoor Hasselt in België. In 2006 kwam er een derde pretpark bij in België met de omvorming van TéléCoo naar Plopsa Coo.

In 2010 werden de eerste buitenlandse parken geopend met de overname van het Duitse Holiday Park en de opening van het gloednieuwe Plopsa Indoor Coevorden in Nederland. Daarna bleef het even stil tot in 2015. Toen opende in België het eerste waterpark van de groep met Plopsaqua De Panne.

In 2018 werd een nieuw avontuur gestart in Oost-Europa, want toen opende het eerste Plopsa-park in Polen met de opening van Majaland Kownaty. Deze winter kwam het nieuws naar buiten dat Plopsa het indoorpretpark Comics Station in Antwerpen heeft overgekocht en dat het dit jaar zal heropenen als Plopsa Station Antwerpen.

Ondertussen is men bezig met de bouw van een tweede waterpark in de Belgische gemeente Landen-Hannuit en weldra zal de bouw beginnen van een tweede Poolse pretpark in Warschau. Gisteren kwam het nieuws nog naar buiten dat in 2021 het eerste Plopsa-pretpark in Tsjechië moet openen.

Daarnaast zijn er ook concrete plannen voor een waterpark in Mechelen en nog een 4de en een 5de pretpark in Polen, zowel in het noorden als in het zuiden van het land. Daar komen nu dus de plannen bij voor het pret- en het waterpark in Den Haag.